vypadavaju mi velmi vlasy a som na tom psychicky dost zle lebo chybaju viditelne skusala som aj vodicky (preferujem prirodnejsie veci) a beriem vitaminy, jem zeleninu ovocie. Dost sa tym trapim lebo su to pramene a uz to trva mesiac, mam 15.Za kazde rady dakujem :( .
trapi ma vypadavanie vlasov
Určite choď k lekárovi, keď ti tak silno padajú, nech sa zistí príčina... môže to byť spôsobené stresom, nedostatkom vitamínov ale môže to byť aj príznak napr. problémov s hormónami, ako už bolo spomenuté.
Ja sama mám problém s riedkymi vlasmi (mám 23 a výrazne sa mi preriedili keď som mala 19), ale ja to mám dané sčasti aj geneticky a mám dosť náročnú školu, takže som dosť pod stresom a málo spím, takže ja príčinu pripisujem tomuto. A tiež som skúšala všelijaké vodičky, vitamíny ale nič z toho nejako výrazne nepomohlo.
Čo však môžem odporučiť je cviklová a mrkvová šťava, (alebo si nastrúhaj spolu cviklu, mrkvu a jabĺčko). A ešte laserový hrebeň bol fajn, len na to treba chodiť pravidelne a niečo to stojí...minimálne to zastaví padanie vlasov. A spi aspoň 8 hodín denne, aby si telo oddýchlo, v nejakom takom normálnom čase, neponocuj, tak ako ja :) A aj cvičiť by bolo asi fajn :)
A dá sa pekne učesať aj s redšími vlasmi, len treba sa s tým pohrať a poskúšať, čo ti svedčí.
A hlavne, je škoda trápiť sa tým celé dni, aj keď sa to veľmi ľahko druhým hovorí, pretože viem koľko som sa ja preto trápila, koľko som googlila všelijaké rady ako vlasy donútiť rásť, koľko som plakala, koľko času som tomu venovala. Fakt skús nejako vypnúť, venuj sa tomu čo ťa baví, choď von, proste sa nejako odreaguj, rob niečo, čo ťa teší, aby si nemyslela stále na vlasy.
Pobehaj lekárov, a ak sa na nič nepríde, všetky výsledky OK...tak to ber tak, že si jednoducho pre to, aby si zistila v čom by mohol byť problém spravila všetko a chvalabohu si zdravá.
Príčin môže byť viac. Jednou z tých, ktoré sa moc neberú do úvahy, je nedostatok bielkovín. Ďalším je železo.
Inak sú dobré vitamín H (biotín), vitamín A, vitamín D, vitamín C, vitamín B5 vitamín B6, kyselina listová, zinok. Pri zinku pozor. Aj jeho nadmerné užívanie vedie ku vypadávania vlasov.
Možno by nebolo od veci, navštíviť lekára. Niekedy ide o príznak nejakého ochorenia. Napríklad hypotyreóza či iné hormonálne zmeny.
nemáš nejaké stresy? neschudla si?
vitaminy. odporučam liek Revalid, mne pomohol, ...to je asi jedine čo zaberie asi každemu...