Nejaké rady ?

Príspevok v téme: Nejaké rady ?
anonym123789

Vopred ďakujem každému čo mi poskytne nejakú rozumnú radu :) Som 17 ročný chalan ( o mesiac 18 ročný ) a už pomaly 5 mesiacov ma trápi strach o seba, kontrolovanie sa, prílišne rozmyšlanie nadsebou a všetkými možnými diagnózami čo mi môže byť. Tento strach mi vnukuje divný pocit ktorý mi bráni vykonávať aktivity ktoré ma kedysy bavili ( hranie na PC, bicyklovanie). Necítim sa pokojne a ani uvoľnene. Stále som akýsi sklesnutý, smiech a pozitivná nálada zomňa ide po menej ako kedysy. Chodím už skoro 2 mesiace ku psychologičke, tá vraví že ide o výraznu úzkosť, poslala ma na neurologiu, nenašli mi nič. Jesť mi chutí, dokonca som za tých 5 mesiacov pribral, učiť sa dokážem, spím v poriadku, len som akýsi bez nálady, spomalený, neužívam si prítomnosť, citím sa vďaka týmto myšlienkam divno

anonym123789

To som si vždycky aj užival, nikdy som nemal takyto problem, prišlo to namňa uplne z ničoho nič, po čase ma prestavali baviť aktivity ktoré som rád robil a nabalila sa namňa únava, miestami úzkosť, divné myšlienky a zlý vnútorný pocit. Bojim sa preto, pretože to už mam naozaj dlhodobo a ovplyvňuje ma to v tom aby som žil plnohodnotny život.

anonym123789

A taktiež musim spomenuť že keď sa citim lepšie, tak namňa po chvilke prijde strašna unava a opäť sklznem do beználady, unavenosti a zlých myšlienok... Povšimol som si že sa mi dosť dokonca zhoršila aj pamäť s ktorou som nikdy predtym nemal problemy. Nejake rady ? :/

vUtajeni

Ja som zažil pred nedávnom niečo podobné, tiež zrazu zo dňa na deň ma prestali všetky činnosti baviť, a bol som taký bez života, len plný energie..... ale postupom času možno po mesiaci to pomaly prešlo samo..... neviem čo to spôsobilo, a ani neviem ako som sa z toho dostal, asi najlepší liek na to je čas, alebo činnosti pri ktorých sa musíš dosť silno sústrediť, a nebudeš mať čas rozmýšlať len nad sebou....

Alebo potom je ešte jedna možnosť, a to alkohol, ale to by si ešte vzhľadom na tvoj vek nemal, ale dobre sa pri tom dá zabudnúť na starosti....

anonym123789

Nemal som žiadne problemy predtym, spadol som dotoho dá sa povedať z ničoho nič. Keď sa cítim dobre, stačí aby ma niekde intenzivnejšie pichlo, väčsinou na hrudi pri srdci alebo tlak či pichnutie v hlave a spadnem do tohto stavu na niekolko dni. Priveľa premýšlam, ale len nad sebou a stále som v tom že niečo mi je

lady6

mozno mas trochu depresiu...mal si nejake zdravotne problemy predtym?nekontroluj sa, nehladaj na sebe choroby a hlavne necitaj o chorobach na nete lebo existuje taka vec ze PLACEBO efekt, je to nieco v tom zmysle ze si nieco niekde precitas alebo tak a zacnes si namyslat chorobu a neskor si tvoj mozog tu chorobu vytvori az naozaj...si mlady, v mojom veku, uzivaj si zivot a bid stastny :-)