Vopred ďakujem každému čo mi poskytne nejakú rozumnú radu :) Som 17 ročný chalan ( o mesiac 18 ročný ) a už pomaly 5 mesiacov ma trápi strach o seba, kontrolovanie sa, prílišne rozmyšlanie nadsebou a všetkými možnými diagnózami čo mi môže byť. Tento strach mi vnukuje divný pocit ktorý mi bráni vykonávať aktivity ktoré ma kedysy bavili ( hranie na PC, bicyklovanie). Necítim sa pokojne a ani uvoľnene. Stále som akýsi sklesnutý, smiech a pozitivná nálada zomňa ide po menej ako kedysy. Chodím už skoro 2 mesiace ku psychologičke, tá vraví že ide o výraznu úzkosť, poslala ma na neurologiu, nenašli mi nič. Jesť mi chutí, dokonca som za tých 5 mesiacov pribral, učiť sa dokážem, spím v poriadku, len som akýsi bez nálady, spomalený, neužívam si prítomnosť, citím sa vďaka týmto myšlienkam divno
Nejaké rady ?
To som si vždycky aj užival, nikdy som nemal takyto problem, prišlo to namňa uplne z ničoho nič, po čase ma prestavali baviť aktivity ktoré som rád robil a nabalila sa namňa únava, miestami úzkosť, divné myšlienky a zlý vnútorný pocit. Bojim sa preto, pretože to už mam naozaj dlhodobo a ovplyvňuje ma to v tom aby som žil plnohodnotny život.
Tak podľa mňa nejaká rada nejestvuje, musíš si začať viac život užívať
A taktiež musim spomenuť že keď sa citim lepšie, tak namňa po chvilke prijde strašna unava a opäť sklznem do beználady, unavenosti a zlých myšlienok... Povšimol som si že sa mi dosť dokonca zhoršila aj pamäť s ktorou som nikdy predtym nemal problemy. Nejake rady ? :/
Ja som zažil pred nedávnom niečo podobné, tiež zrazu zo dňa na deň ma prestali všetky činnosti baviť, a bol som taký bez života, len plný energie..... ale postupom času možno po mesiaci to pomaly prešlo samo..... neviem čo to spôsobilo, a ani neviem ako som sa z toho dostal, asi najlepší liek na to je čas, alebo činnosti pri ktorých sa musíš dosť silno sústrediť, a nebudeš mať čas rozmýšlať len nad sebou....
Alebo potom je ešte jedna možnosť, a to alkohol, ale to by si ešte vzhľadom na tvoj vek nemal, ale dobre sa pri tom dá zabudnúť na starosti....
Nemal som žiadne problemy predtym, spadol som dotoho dá sa povedať z ničoho nič. Keď sa cítim dobre, stačí aby ma niekde intenzivnejšie pichlo, väčsinou na hrudi pri srdci alebo tlak či pichnutie v hlave a spadnem do tohto stavu na niekolko dni. Priveľa premýšlam, ale len nad sebou a stále som v tom že niečo mi je
mozno mas trochu depresiu...mal si nejake zdravotne problemy predtym?nekontroluj sa, nehladaj na sebe choroby a hlavne necitaj o chorobach na nete lebo existuje taka vec ze PLACEBO efekt, je to nieco v tom zmysle ze si nieco niekde precitas alebo tak a zacnes si namyslat chorobu a neskor si tvoj mozog tu chorobu vytvori az naozaj...si mlady, v mojom veku, uzivaj si zivot a bid stastny :-)