Mate skusenosti? Riesenie?

Príspevok v téme: Mate skusenosti? Riesenie?
Psychoza

Otazka-ako postupovat prosim vas pri probleme s matkou, ktora neustale intriguje, je zakerna, robi schvalnosti, ponizuje, stresuje ma, chce vsetko riadit a aby sa podriadil clovek jej. Vyhrazanie, zastrasovanie je na dennom poriadku. Prekruca veci tak ako sa jej to hodi. Je vysoko konfliktna a je vsetkeho schopna..casto si potom nepamata co povedala, alebo skor hra blbu a klame. Mam toho uz dost, byvame v jednom meste. Prosby, dohovor - nic nepomaha, prerusenie kontaktu nezabera, vzdy sa dostane az ku nam - k mojej rodine. Ona si mysli ako pomaha, ale naopak skodi. Nechcem na nu davat trestne oznamenie, sice na policii sa bolo poradit, postrasit ju v domneni ze sa uvedomi, ale ... Mate niekto skusenost s takym spravanim matky? Ako ste to riesili vy? Mam pritvrdit a byt bezohladna, bezcitna sviňa (ako ona) Dakujem za odozvu...

helgaJ

To je velmi smutne. Ale ak naozaj mate taketo vazne vztahove problemy
tak vyskusajte sa este aj poradit u psychologa, zajdite za nim hoc aj sama,
ak mama nebude ochotna ist.
Nuz a ak ani toto nepomoze, tak budete musiet zial prerusit styky. Mozno
len na urcity cas, kym sa jej v hlavke nerozsvieti.

Psychoza

Nemala ku mne vztah ako matka uz od decka a mavala stale zachvaty zurivosti, co viem. Bitky nadavky od nej ako dieta mam za sebou, toto ostalo. Lenze posledny rok vycina tak ako este nikdy. Nikdy sa s nou nerobilo nic, ked vyvadzala tak ignoracia a obmedzenie kontaktu. Lenze ja mavam tazke nocne mory a zle stavy z nej. Niekedy proste nevladzem ani ist normalne do prace! Co viem vela mi vycitala ze ma nenavidi, pretoze jej pripominam mojho otca, ten bol o 22rokov starsi ako ona a ich manzelstvo bol horor. Ked spoznala mojho otca bol este zenaty a mal skoro dospele deti. Ona hladala nahradneho otca pre seba, pretoze jej zomrel ked bola dieta. Bola ako moja starsia sestra a otec ma mlatil az krv tiekla neraz. Ale citim k nej nenavis, neradte mi davat sa snou dohromady. Navyse strieda chlapov a posiela ich ku mne a obtazuju moje deti. Uz som jej milionkrat povedala ze nech nas necha, ale stale ku mne chodi. Idem do obchodu a vyskoci na mna spoza regalov, hocike vonku sa kumne prida ako keby nic. Neviem uz co snou

Bubliii

Nenapísali ste dve veci. 1) ako dlho tento jej stav trvá a po 2) čo ste urobili preto, aby ste to zamedzili. Ak ide už o roky.. bude to ťažké, ale nie nemožné. Každý človek si k tebe dovolí len toľko, čo mu dovolíš. Ona už veľmi prekročila hranice vášho osobného priestoru, vy ste jej to (zjavne) dovolili, a teraz sa čuduje, čo sa zrazu hneváte. To akože zo dňa na deň sa stala takáto nepríjemná alebo ste to predtým nejak neevidovali?
Ja byť tebou, zájdem za psychológom. V prvom rade musíš zmeniť svoj doterajší postoj k nej, lebo ona ho nezmení. A v tom by ti psychológ mohol pomôcť. Držím palce.

Psychoza

Ako sa teda branit a chranit proti takej jedovatej pijavici (a uz aj ludom, ktorych ovlivnuje a navazaju sa do mna) ?
Nikto jej nikdy nijak neublizil, vzdy sme jej pomahali, snazi sa jej vzdy vyhoviet a skor jej pomahat na nas ukor. Ako stym skoncit a postavit medzi nas 2 mur, aby na nas nemohla a viac neskodila? Ja citim jej zlu energiu aj na dialku. Byva mi zle ako by ma uriekla, prekliala. Aj sa mi deju rozne veci. Verim ze je to z nej.

Lary

Takyto ludi je v nasom okoli vela.Casto krat su to rodicia ktory nam akoze pomozu a potom z toho tažia.Čize vlastne pomahaju len preto aby sa mali s cim chvalit.Kedisi fungovalo ze rodicia dopomohli k byvaniu ci uz pozemkom financne alebo nedajboze ked byvas u nich a potom to cely zivot zneuživaju formou vydierania že ved sme vam pomohli a vy ste taky a taky.Chcu aby si si vlastnu domacnost zariadila podla nich .Ked ti daju peniaze chcu aby si si kupila to co ti ony poradia .NIE TAK UZ DOST!Ak ma rodič naozaj pomoct ci uz financne alebo inak nemoze to vzápätí pouzivat ako vydieranie alebo forma ukazovania sa pred ostatnymi popripade manipulacia.Nam rodiciaani svokrovci nijako nepomohli ani fin.ani starostlivostou o deti uz vôbec.Ak tvoja matka ta nema v" hrsti " tým ze ta fin.dotuje alebo inak pomaha nemoze mat nad tebou moc.!Este je tu situacia ked dcera zostane sama z dietatom a potom jej matka celý život oplieskava o hlavu ze si nezobrala toho ktorého jej vybrala ona ....Toto je tvoj život a len ty rozhoduješ o ňom.

Psychoza

Nejak sa na nas stale nechce vykaslat a nevykasle, asi preto ze potom by sa nemala na kom vyvrsovat a ukazovat sa pred ludmi, aka je chudera a my take hovada a tyrame ju. Verim ze vela ludi ma je.nute matky. Uprimnu sustrast teda.

Kloya

Boze ja niesom sama?????????
Presne toto iste zazivam ja s matkou viem co vravis v zilach ma nie krv ale jed.Dlho s nou bojujem ... jedine co na nu zabera .. vzdy s nou naoko suhlasit a nakoniec si urobit po svojom.Neskutocne ma vycerpavaju neustale rozbroje a zbytocne zvady ktore vyvolala :(( casto mi celej situacie byva luto..pride mi,ze vobec ma nema ako dceru rada a pre druheho cloveka sa ide rozkrajat..

Ipsilon

S takou osobou sa treba baviť z mosta do prosta. Keď sa jej to znepáči, tak sa na Vás vykašle, ale to vám asi vadiť nebude, že?