Ahojte, prosím vás užíval som dva týždne antibiotiká AUGMENTIN 625 mg tbl flm 625 mg. Po doužívaní som mal stolicu s krvou, ale aj taktiež krv po stolici, je to možné kvôli týmto antibiotikám alebo je to niečím iným?
Krvavá stolica po antibiotikách
Martin,
toto je závažná reakcia na ATB, hlás sa u svojho lekára!!!
Čo sa týka tej kolitídy, ľahšie formy odoznejú samé. Pri ťažších formách potrebné navštíviť lekára.
A je nutné ísť hneď k lekárovi alebo to prejde po čase aj samo ?
Zápal hrubého čreva je práve tá kolitída.
Pozeral som papier k antibiotikam čo tak písali, že vedľajšie účinky je zápal hrubeho čreva (hnačka/stolica s možným prínosom krvy). Skúsim to sledovať ako to bude pokračovať. Bolesti som práveže nemal ani nič také, okrem škrkania v žalúdku :)
bolo ti zle z atb? prehanalo ta? mozno si si nejako rozdrazdil a mas naozaj poraneny konecnik, popr nejako podrazdeny, mozno krvacajuce hemoroidy? sleduj sa dalej a uvidis ci sa to bude opakovat, alebo nie
Tak to skús sledovať. Možno si mal len podráždený alebo poranený konečník.
Pokiaľ ale nemáš nejaké iné doprovodné príznaky ako bolesti brucha, hnačka či opakovaná stolica, kŕče v žalúdku. Tak by to malo byť v poriadku. Ale radšej to ešte sleduj.
Horúčky, teploty nemam.
Zatiaľ som to spozoroval raz, dnes ráno, odvtedy som zatiaľ nebol na veľkej.
Jedenkrát alebo opakovane? Ako dlho? Môže sa jednať o postantibiotickú kolitídu. Máš teploty? Prímes hlienu v stolici? Ak nie, môže ísť o tzv banálnu kolitídu. Alebo trochu horšiu pseudomembranóznu kolitídu.
Určite navštív lekára.