Bulímia a ničenie zubov, kedy?

Letta

Ja mám bulímiu pomaly 7 rok a zuby mám ešte celé, ale keď budem pokračovať, tak o ne prídem. V januári som bola na dentálnej hygiene a hygienička ma upozornila na drobné kazy, ktoré sa mi vytvárajú na zuboch. Za touto kazivosťou sa skrýva najmä nedostatok minerálov, ktoré telu chýbajú, hlavne vápnik a žalúdočné kyseliny, ktoré sa pri vracaní dostávajú do dutiny ústnej a tým pádom i k zubom. Moje zuby sa postupne odvápňuje a keďže vznikli na rovnakom základe ako kosti, tak aj kosti. Ak chýba Vašim zubom vápnik, tak s viac ako veľkou pravdepodobnosťou i Vašim kostiam a v tom prípade by ste sa mali obávať i horších následkov, ako len poškodeného chrupu. Pri nedostatku vápniku kosti rednú, a to je dobrá príležitosť pre osteoporózu, ktorá v dnešnej dobe postihuje aj ľudí so zdravým životným štýlom, o čo viac ešte ľudí, ktorí sa dobrovoľne ochoreniu vystavujú. Okrem toho chýbajúci vápnik ohrozuje aj srdce, ktoré pracuje na jeho báze. Nedostatok vápnika srdce zaťažuje a môže dôjsť k jeho zástave alebo k infarktu. Zuby sú v tomto prípade najmenej hoc ide o estetiku, tej sa paradoxne bulimici zbavujú viac menej sami, aj keď prvotný zámer bol jej dosiahnutie. Po rokoch bulímie, viem čo hovorím.

Sonie

Aj keď potravu vyvráti, to nezmení skutočnosť, že dochádza o výživné látky. Tie sa predsa nedokážu tak rýchlo vstrebať, keď sa následne vyvrátia.

jatitovysvetlim

ona píše o bulimii, nie o anorexii...

tzn. ona prijima potravu ale ju vygrcia následne...
zuby ničia žaludočne kyseliny, ...
po akom čase? tak vidíš na sebe nie? možno do roka možno do 2 prideš o zuby...

Sonie

Nedostatočná výživa -dôležitých vitálnych látok, teda minerálov, vitamínov- dôležité Calcium a vit.D pre kosti sa iste odzrkadlia na zdravotnom stave skôr či neskôr. Ak bude telo dlhodobo trpieť nedostatkom Calcia a minerálov, ktoré tvoria kostnú hmotu aj zuby, tak si ich bude čerpať zo zubov a kostí. Nakoniec môže vzniknúť aj skoro osteoporóza. Ale kedy...?