Chcem sa opýtať po koľkych mesiacoch alebo rokoch sa začnú pri bulimii ničiť zuby, a vlastne akými fázami? Dakujem
Bulímia a ničenie zubov, kedy?
Je mi zle keď toto čítam. Neubližujte si.
Ja mám bulímiu pomaly 7 rok a zuby mám ešte celé, ale keď budem pokračovať, tak o ne prídem. V januári som bola na dentálnej hygiene a hygienička ma upozornila na drobné kazy, ktoré sa mi vytvárajú na zuboch. Za touto kazivosťou sa skrýva najmä nedostatok minerálov, ktoré telu chýbajú, hlavne vápnik a žalúdočné kyseliny, ktoré sa pri vracaní dostávajú do dutiny ústnej a tým pádom i k zubom. Moje zuby sa postupne odvápňuje a keďže vznikli na rovnakom základe ako kosti, tak aj kosti. Ak chýba Vašim zubom vápnik, tak s viac ako veľkou pravdepodobnosťou i Vašim kostiam a v tom prípade by ste sa mali obávať i horších následkov, ako len poškodeného chrupu. Pri nedostatku vápniku kosti rednú, a to je dobrá príležitosť pre osteoporózu, ktorá v dnešnej dobe postihuje aj ľudí so zdravým životným štýlom, o čo viac ešte ľudí, ktorí sa dobrovoľne ochoreniu vystavujú. Okrem toho chýbajúci vápnik ohrozuje aj srdce, ktoré pracuje na jeho báze. Nedostatok vápnika srdce zaťažuje a môže dôjsť k jeho zástave alebo k infarktu. Zuby sú v tomto prípade najmenej hoc ide o estetiku, tej sa paradoxne bulimici zbavujú viac menej sami, aj keď prvotný zámer bol jej dosiahnutie. Po rokoch bulímie, viem čo hovorím.
Aj keď potravu vyvráti, to nezmení skutočnosť, že dochádza o výživné látky. Tie sa predsa nedokážu tak rýchlo vstrebať, keď sa následne vyvrátia.
ona píše o bulimii, nie o anorexii...
tzn. ona prijima potravu ale ju vygrcia následne...
zuby ničia žaludočne kyseliny, ...
po akom čase? tak vidíš na sebe nie? možno do roka možno do 2 prideš o zuby...
Nedostatočná výživa -dôležitých vitálnych látok, teda minerálov, vitamínov- dôležité Calcium a vit.D pre kosti sa iste odzrkadlia na zdravotnom stave skôr či neskôr. Ak bude telo dlhodobo trpieť nedostatkom Calcia a minerálov, ktoré tvoria kostnú hmotu aj zuby, tak si ich bude čerpať zo zubov a kostí. Nakoniec môže vzniknúť aj skoro osteoporóza. Ale kedy...?