Mango ako alergický magnet (??)

Príspevok v téme: Mango ako alergický magnet (??)
Leni-13

Dobrý večer.
Minulú nedeľu ráno som jedla mango. Čítala som, že je to tzv. „vitamínová bomba“ a má aj liečivé účinky, napr. na oči.. Moc mi nechutilo, zvláštna pachuť ma odradzovala. Zjedla som len niekoľko kúskov a do večera som sa vyhádzala najmä na rukách, na krku a na zadnej strane stehien. Už odmalička mávam problémy s atopickým ekzémom, akurát nemám jednoznačne určené, kedy sa objaví. Alergiu mám na nejaký druh trávy a slnko, lenže to je teraz vo februári vylúčené.
Predpokladám, že tentoraz je to z manga. Už som aj bola u dermatologičky. Predpísala mi Triamcinolon a Excipial U Lipolotio, no dodnes mi to nijako nepomáha, stále je to rovnaké, len to menej svrbí.
Nemáte niekto nejaké skúsenosti?
Ďakujem. :)

Kycera

Nuž, vieme, vieme... : )
A vieme tiež, že alergie sa n e p r i ť a h u j ú, ale s p ú š ť a j ú! A vieme aj to, že je to n e ž e l a n á reakcia imunitného systému na alergén! : )

Leni, nestačí napísať, že mám alergie na trávy. Nie je tráva ako tráva. Existujú totiž aj skrížené alergie. Mango takto reaguje napr. s kiwi, latexom,... A týka sa to aj tráv!!! Si jednoznačne alergička, tak si naštuduj poriadne problematiku, ak si chceš zlepšiť svoj zdravotný stav.
A nemáš začo. : )

Mango má žlto-zeleno-červenú farbu. Obsahuje veľa vitamínu A, C, betakarotén, rastlinné oleje a viac ako 50 druhov kyselín.

Sonie

Kto je náchylný na alergie ,tak exotické ovocie môže byť spôsobovať tieto problémy. Mango obsahuje síce karotenoidy, ako všetko oranžové ovocie a zelenina, ale je silno aromatické a má veľkú kôstku, ja ho v obľube nemám. Skúšala si si dať nejaké antihistamiká?

Leni-13

Ten alergický magnet som myslela tak obrazne. Všetci vieme, čo je magnet. Čiže či mango priťahuje alergie. :)
Ďakujem za rady. :)

Kycera

Leni,
čo je to alergický magnet??? S takým výrazom som sa doteraz nestretla! A ako to súvisí s mangom? Vidím to tak, že máš aj potravinovú alergiu. Nič si na seba od dematologičky nedávaj! Svrbenie zvládneš ochladzovaním studenou vodou a ak to skutočne máš od manga, tak by si už mala mať viac - menej za tým.

Mango magnet

Na exotické ovocie môžeš mať kľudne alergickú reakciu. Počkaj pár dní a uvidíš či ti to nezmizne. Ja som mala raz také pupáčiky červené okolo obidvoch lakťov, no hrozne to vyzeralo ale do mesiaca to samé zmyzlo! Takže počkaj pár dní a potom uvidíš, možno sa spýtaj v lekárni.