Nedokážem sa dostať pod 10 :(

Príspevok v téme: Nedokážem sa dostať pod 10 :(
S0me0ne

Dobrý deň prajem všetkým mám 13 rokov a v 2010 mi diagnostikovali cukrovku a v 2013 epilepsiu.....posledné dni som si začal dávať na seba pozor lebo predtým som jedol len čo sa mi zachchcelo...keď som mal chuť na Milku tak som si ju bohužial dal lebo som nerozmýšľaľ ale teraz mám taký problém že na desiatu keď si dám jeden rožok alebo žemlu tak do obeda hladujem ale mám dobrý cukor ale keď si dám dve rožky alebo žemlu tak až tak nehladujem ale mám cukor minimum 12 a niekedy aj 15....do nemocnice aby mi nastavili dávkovanie sa mi veľmi nechce a preto som začal aj cvičiť a mame hovoril aby kupovala všeliaké dietné veci ako napr. tuňiak vo vlastnej šťave alebo kuracie prsia s ryžou... Ďakujem za normalné komenty :)

DM

Takže máš 13 rokov.Cukrovku podľa toho čo píšeš máš už 7 rokov,no a ty by si mal už vedieť o sacharidových jednotka(SJ).tie rožky nevieme či ješ biele alebo grahamové.Ak ješ grahamové tak tie majú 2 SJ a ak biele tak máš 3 SJ.potom ta milka čokoláda sa ani nediv že máš po nej vysoký cukor pretože ona samizda že má 5+ SJ,takže pomerne dosť.Ďalšia vec...to hladovanie...s tym už prestaň lebo telo sa ti tak pomstí za to že ti bude z toho až zle jedz pravidelne a máš to jak je určene nam aj normalnych ludom ranajky...desiata...obed...olovrant...večera 1...večera2.
Podľa tabulky čo mam tak ty by si mal na svoj vek prijmuť 20-24 SJ/deň.
pri režime na 20 SJ/deň hodnoty vychadzaju nasledovne:
raňajky=4,5 SJ
olovrant=2 SJ
obed=5 SJ
olovrant=2 SJ
večera 1.= 4,5 SJ
večera 2.=2 SJ
a to všetko je 20 SJ no a potom to aj zavisí na hodnotach toho koľko si pichaš...ak si pichneš 8 j inz. a zješ dajme tomu na ranajky 5 SJ a na desaitu 6 SJ tak sa nediv že ta glykemia je taka vysoka aka je.treba si všetko vedieť vyratať alebo sa opytaj svojej diabetologičky na inzulinovu pumpu najlepšia je minimed 640g.takže je to len na tebe jako čo budeš robiť

MataG

Lístkové cesto pri diabetes? to si robite srandu? a vazit kazdu porciu? Kto by to dodrziaval a najma ak ide o 13 rocnu osobu.

diebetesdieta

no vieš pečivom hlad nezazenieš...
daj si grahamovy rožok a k tomu zeleninu, vajce alebo praženicu...
prečítaj si na nete potraviny ktore znizuju hladinu cukru, medzi ne patrí aj skorica... ak más medzi ranajkami a obedom hlad, daj si biely jogurt so škoricou...

A ja

začni si čítať temy ako sacharidová jednotka či glykemický index,máš tam tabuľky a pokiaľ si podľa toho zostavíš jedálniček určite sa zlepšíš.Len cukrovka je celoživotná disciplína.My sme sa vytrápili s otcom a to poriadne.A ak chceš sladké,nech ti mama spraví štrudlu,v listovom ceste nie je cukor,a do plniek menej a skôr brezový,dá sa to naučiť.Len musíš vážiť,ak chceš mať plnohodnotný život.