Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Choroby srdca - Prolaps chlopne, (nedomykavosť, insuficiencia) a cvičenie.

Príspevok v téme: Choroby srdca - Prolaps chlopne, (nedomykavosť, insuficiencia) a cvičenie.
halcyon1

Zdravím Vás, ľudkovia.
Mám na vás otázky o ktorých sa na internete takmer vôbec nedá dočítať. A to vzťah chlopňových porúch k cvičeniu (hlavne tomu z ťažkými váhami).
Mám 22, chodím ku kardiológovi cca raz ročne, pretože mi diagnostikoval "Prolaps predného cípu mitrálnej chlopne so stopovou insuficienciou" a okrem toho "Ľahkú trikuspidálnu a pulmonálnu insuficienciu". Z tých termínov "ľahká" a "stopová" usudzujem, že to nie je až také zlé, ale predsa len to tam je. Užívam denne betablokátor (Concor, len 1mg), lebo mám sklon k tachykardii. Doktor mi odporúčal pravidelný vytrvalostný šport. No ja som medzitým s bratom začal cvičiť, ale nie vytrvalostne, ale naopak silovo. Začali sme zdvíhať ťažké váhy, baví ma to, našiel som si skvelý koníček. Robíme to už asi 3-4 mesiace 5-6x do týždňa. Pred tým som cvičil skôr vytrvalostné, len čiste s vlastnou váhou, drepy, kliky,... No lenže napadlo mi, že som sa ešte ani nestihol opýtať lekára, ako je to vlastne s mojimi možnosťami, či mi takéto cvičenie prospieva alebo skôr škodí. Brat bol tiež zhodou okolností na kardio vyšetrenie a jemu tam povedali, že ma super silné vyšportované srdce, ako stroj, bez jedinej chybičky a môže sa venovať čomu len chce. Len ja som teraz na obavách a cvičím so zlým pocitom. Kontrolu mám až v apríli a dovtedy ma čaká ešte veľa dní tréningu. Vo všeobecnosti mi to cvičenie nerobí ťažkosti, záťaž tolerujem vždy lepšie a lepšie. Takže ľudia, prosím vás, ktokoľvek má podobné skúsenosti, podobné diagnózy alebo sa tejto tématike aspoň trošku rozumie, dajte tu nejaké odpovede, budem veľmi rád.