Čo so životom

Príspevok v téme: Čo so životom
Elena419

Ahoj, mám 20 rokov, začala som študovať na VŠ no nejak mi to nevychádza a mám pocit, že sa do druhého ročníka nedostanem. Tak som začala rozmýšľať( keďže je čas posielania prihlášok na VŠ) či mám od septembra skúsiť nejakú inú alebo si mám hľadať prácu. Stále mám v hlave myšlienku, že VŠ už v dnešnej dobe skoro nič neznamená a každý zamestnávateľ chce aj tak len prax. Ak ste sa v takejto situácii ocitli alebo by mi vedel niekto nezaujatý poradiť, bola by som vďačná. Pekný deň.

Elena419

Strednú mám farmaceutický laborant a teraz študujem farmakochemiu v Česku. No a najviac ma potrapila chémia, ktorú som nedala ani na tretíkrát. Preto som si povedala, čo chcem robiť na chemickom odbore keď neviem spraviť prvú skúšku z chémie.

Mesačný princ

Ja ti to napíšem z vlastnej skúsenosti. Na VŠ som nešil napriek tomu, že ma vzali, napriek tomu, že by som ju zvládol úplne hravo ale tá škola mi nemala čo viac dať. No so zamestnaním som mal problém.

Ľudia totiž na tých bez VŠ pozerajú dosť pohŕdavo, ako keby to ani ľudia neboli. Doslova to vo mne vyvolalo pocity, že aj keď som neskôr chcel ísť študovať, tak kvôli tomuto som nešiel. Normálne mi zle príde ke´d to vidím a deje sa to všade.

Jednoducho ak nemáš titul, tak nie si človek.

Bubliii

Záleží od toho, čo študuješ a čo je dôvodom, prečo prepadáš. Nie je žiadna hanba povedať si: "na toto nemám." Nie každý má hlavu na učenie a nie každého to baví. Skôr som mala v okolí skúsenosti, že ľudia silou-mocou sa chceli udržať na VŠ aj za cenu depresií, proste trápili sa. Lebo si mysleli, že VŠ im zaručí super plat a budúcnosť. Čo okrem pár povolaní nie vždy platí.
Preto som sa pýtala, aký študuješ odbor.