Ocitla som sa v takejto situácii: skončila som strednú školu - obchodnú akadémiu. Od júna som bola nezamestnaná a nevedela som si nájsť prácu. Môj problém je že nemám rada prácu s ľuďmi (teda keď musím byť celý deň v kontakte s cudzími). Nedávno som sa rozhodla prijať jednu prácu, keďže je dobre platená. Problém však je v tom že musím 8 hodín denne rozprávať s ľuďmi a niečo im ponúkať a to je pre mňa utrpenie. Tých 8 hodín v práci je pre mňa nekonečných a to nehovorím o tom že po práci som neskutočne vyčerpaná a už nemám energiu na nič iné.
Má niekto s takouto situáciou skúsenosti? Ako to zvládnuť keď momentálne nemám možnosť inej práce?
Keď je práca utrpením
...určite to je vyčerpávajúce, ale hľadaj si - pozeraj stále aj niekde inde prácu, či sa nenaskytne niečo lepšie pre teba. Ako bolo písané, ak si v skúšobnej lehote, nie je problém. Ak by si bola v tej firme už dlhšie, tak sa to dá riešiť aj nejakou výpovednou lehotou, resp. dohodou. Určite to nevzdávaj a zatiaľ sa obzeraj aj po niečom inom. Skús to tam ešte vydržať. Avšak no, ak by ti to malo spôsobovať už zdravotné problémy akéhokoľvej rázu, tak treba tú robotu podľa mňa nechať.
Držím palce :-)
Mimka9 -> ked si z vychodu tak nejaka it firma... napriklad t-systems...
Píšeš nedávno som sa rozhodla prijať prácu.. čo je nedávno? Ak si ešte v skúšobnej, môžeš odísť. Ak nie a nemáš peniaze navyše, tak asi len popri tejto práci si hľadať inú, nech môžeš ísť čo najskôr preč.
Work sucks.
To miesto som prijala lebo som ozaj nič lepšie nenašla, nič také čo by mi vyhovovalo a kde by som spĺňala požiadavky. A aj preto že už ani úspory nemám keďže som bez práce od júna.
Som z východu, zvažovala som aj odchod za prácou ale priateľ tu má dobrú prácu a nechcem aby kvôli mne dával výpoveď.
Ja mam vyhybavu poruchu a po dlhom case co som si nevedel najst pracu ale bo skor nechcel, tazko povedat, som bol nuteny pracovat v supermarkete kde sice nemas nejaky velky kontakt s ludmi pri vykladani tovaru ale pre mna to bolo aj tak priliz. Ani nie tak zo zakaznokmi ale s jeblimi spolupracovnikmi. Vizeralo to tam ako v experimente s krysacim rajom alebo ako v chove kurciat. Tak ale co narobis? Aspon vies co nechces a donutis sa robit vsetko preto aby si si nasla nieco ine.
Ak máš nejaké úspory, aj keď malé, odíd z tej práce, inak sa zblázniš. Dáš sa dokopy, bude sa ti ľahšie dýchať a nájdeš si niečo iné. Teraz aspoň vieš, čo už určite nechceš robiť...
Osobne nevidim ziadny zmysel v obchodnej akademii. Ale aj tak, mozes si najst pracu ako uctovnicka nie? Uctovnictvo je v kazdej firme a urcite v nejakej malej firme na rychlo chladaju uctovnicku a prijmu hocikoho. Tam si robis s cislami sama a mas pokoj.
Mimka nova praca sa da najst..ked si introvertna povaha preco si prijala to miesto?