Dobry den. Vcera sme mali s partnerom nechraneny pohl.styk. Neurobil sa do mna, ale mysli si, ze nieco mohlo ujst. Do 10 hodin som pozila Escapelle. Nepozivam ziadnu antikoncepciu a nemala som ziadne priznaky po poziti. Menzes mi koncil 5.2 a sulozili sme vcera. Je tehotenstvo je malo pravdepodobne?
Escapelle..
Prečo si vy mladí dávate tieto otázky po a nie pred pohlavným stykom?
Tabletka po môže zabrániť ovulácii, čiže uvoľneniu zrelého vajíčka, ak sa užije v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice, a teda má skorý abortívny účinok, t.j. dochádza k usmrteniu počatého dieťaťa.
Rovnako aj v podstate všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu má okrem dvoch anti-koncepčných účinkov (t.j. účinkov proti počatiu) aj tretí "poistný" potratový účinok, t.j ak sa HAK nepodarí zabrániť počatiu, pôsobí abortívne.
Antikoncepciu uzivat nechcem... jedna tabletka, raz za cas, za dlhsi cas, vo fakt zlej situaciu urcite nezaskodi. Urcite je to lepsie, nez do seba stale nieco pchat. Ano, je pravda, ze to rozladi cyklus zeny, ale niektorym nemusi...
A dakujem ti za odpoved a za mensi pokoj v dusi :)
no pravdepodobnosť tam je a zvysuje sa kazdou dalsou hodinou.. al kedze si sito dala do 24h esca..je do 72h max. tak bud v viac menej v klude len nechapem preco davat 30e za jednu tabletku za toklko mas Hak na 3mesiace alebo gumy alebo pharmatex
ja som tu tabletku kupoval 3x už ale to v rozpätí 5rokov...