Je to trošku divné ale mám problém. Už 3deň po sebe som sa zobudil s divným pocitom, cítil som čistý strach ale nemal som strach z ničoho jednoducho som sa bál + som mal divnú ťažkosť na hrudi a pichalo má pri srdci. Môj otec mal Schyzofreniu a Manio Depresiu a ja sa teraz bojím že sa to začína prejavovať aj na mne.. Čítal som že sa to dedí. Mohlo by to čo sa deje mať niečo spoločné s tým?
Divný pocit po prebudení a ťažkosť na hrudi
Odporúčam navštíviť psychyatra jednoznačne. To čo popisuješ su symptomy uzkosti.
Netreba panikáriť ale čím skor tam pojdes tým lepšie.
Je to spánková paralýza. Za život ju zažije asi 20% alebo 6O% populácie (skôr 60%).
Ide o opak námesačnosti.
Námesačnosť sa deje keď spíte, no nemáte dostatok hormónu (alebo skôr chemickej látky), ktorá paralyzuje svaly.
Spánková paralýza sa deje vtedy ak sa zobudíte a mozog ešte stále produkuje túto látku a paralyzuje svaly.
Pri spánkovej paralýze môžete mať pocit sťaženého dýchania, nemôžete sa hýbať, máte strach a vizuálne a akustické halucinácie.
Video: www.youtube.com
Niekde som aj čítal, že spánková paralýza môže byť spôsobovaná používaním viacerých alebo veľkých vankúšou a aj ležaním na chrbte.