Temno v duši

Príspevok v téme: Temno v duši
Temnota543

Neviem čo sa to so mnou deje.. Pripadám si cudzia, na začiatku dňa mám super náladu, chcem mať prosperujúci deň a potom o pár hodín sa cítim jak úplne iný človek, v duši mám prázdno. Nič ma neteší a najhoršie sú tie chvíle kedy som bez pocitov, vtedy by som asi bola schopná aj ukončiť toto trápenie. Tie depresie ma strašne ničia, beriem lieky kt. nezaberajú (vystriedala som ich cca 12 druhov) ale teraz je to asi najhoršie aké to len môže byť. Všetky záľuby, moja rodina, priateľ, psíkovia, kamarátky sú mi ukradnuté..to prázdno a otupená myseľ, emócie ma ničí...
v podstate nežijem ale zomieram zaživa.

Kedy to skončí ?!

Olinaa

Nepises nic o tom co vlastne robis, predsa nemozes cely den sediet iba so svojimi myslienkovymi pochodmi a rozmyslat ako ti je " temno". Mozno ti kolise hladina serotoninu, ale pises ze beries antidepresiva a tie by mali pomoct. Viem ze clovek moze dostat vela rad typu, nemysli na to, zaoberaj sa niecim, odputaj sa od svojich myslienok, ale tazsie je to na sebe skusat. Ale ine ti nic nezostava, len skusat a zabojovat o svetlo v dusi.

Ipsilon

Mne je to vážne ľúto, že niekto trpí. Ja sa snažím iným pomáhať, potom mám z toho sám problémy. Jedno je teoretizovať, iné je niečo reálne robiť. Pracujem podľa najlepšieho svedomia a vedomia.
------------------------------------------------
Neviem, ako by som Ti pomohol, tak Ti aspoň poviem jeden dobrý vtip: v obývačke sedí otec, mama a ich syn. Z ničoho nič vylepí otec jednu synovi a jeho žena sa ho pýta: čo to robíš? Prečo ho biješ? Však nič zlé nespravil! A muž na to: vieš, zajtra robíme tú zakáľačku a už teraz ho vidím a už teraz ho vidím ako je to mäso bez chleba:-)
P.S. Nepoteším vás, ja si žarty nerobím.

zita 05

Je zvláštne, že máš ráno dobrú náladu a potom sa Ti zhoršuje. Ja som to mala presne naopak. Najhoršie to bolo ráno, keď som sa zobudila.
Keď je to ráno fajn, nepomohlo by Ti napísať si, čo musíš zvládnuť a čomu sa chceš venovať? Najskôr si odškrtať všetky povinnosti... To si myslím, že by Ti mohlo zlepšiť, aspoň malinko, stavy v popoludňajších hodinách. Ale musíš to mať napísané a odškrtnuté!

Johanes

Deti majú radosť keď vidia mamičku, túlia sa k nej a hľadajú u nej ochranu. To sa deje skoro do puberty - 10-15 rokov. U otca hľadajú vzor a rodinnú ochranu.Ale vždy platí mama je mama. Preto mamy byť mali byť čo najdokonalejšie v citovej a duchovne rovine. Keď človek dospeje tú ochranu, prítulnosť z detstva hľadajú v partnerovi. Lenže prichádza sklamanie a skoro všetko sa zvrhne na sex. Mladý ľudia sú už taký celé tisícročia. Zamilovanosť nie je sex. Boh je láska ,tak je napísané. Ale aby človek mal zmysel žiť, potrebuje pre niečo žiť. Niekto zbiera známky, druhý zas prírodu a každý niečo iné, Pravá láska je tá Božia láska ,čo nás odlišuje od zvierat. A koľko je rozumných a múdrych, láskavých ľudí ? Možno zo 100 tisíc len desiati. Sú len šťastlivci čo sa stretnú s rovnakými názormi na život, a to musí tam prebehnúť iskra. Svätý Pavol hovorí- keby som lásky nemal nebol by som ničím................ Preto netreba stále len brať, ale treba pohľadať v sebe tú ľudskú lásku, pridať tu Božiu a hneď sa bude chcieť aj žiť. Sme ľudské spoločenstvo tak si treba vzájomne pomáhať.

Ipsilon

Neviem, či Ťa touto básňou poteším, najskôr asi nie, ale aj tak to dám, lebo tak to cítim. Na každý pád, sorry in advance.
´Cause me get a little controvearsy...
------------------------------------------------
Ráno sa vždy začnem dusiť, ´bo mám nosík upchatý,
na poličku divne civím a na nej prach mazľavý,
zlenivel som, to je pravda, zas´ dostávam návaly,
teplo v tvári, uši horia, zase som bez nálady,
nebudem ja upratovať, nech mám nosík upchatý,
z poza dverí na mňa čumí, ten môj capko rohatý,
ten to teda riadne umí, riť mi nabral rohami,
už krvácam, krv už tečie, asi chcel byť zábavný,
Dr., ten je teda riadny kráľ, už mi rany poštopkal,
Ďakujem Vám za tú nitku, čo by som Vám za to dal?
Vy ste riadne nadaný, Vy ste ale šikovný,
ja a capko s rohami, povahy sa zmiešali.
Už mi krv tiecť prestala, divná chvíľka nastala,
Ibupro.én mama dala, hneď tá bolesť prestala,
Už ma nechaj, už chcem spať, choď preč aj Ty, moja mať,
tak Ti prajem dobrú noc, no tá noc má riadnu moc.
po chvíli som zase hore, tak čo nespíš, tiež si hore?
áno, hore, čo chceš škorec, ľahaj že ty rýchlo dole.

Ipsilon

Nuž, čo ti napísať k tomu niečo rozumné?! To nie je také ľahké. Áno, človek má depresie, ale keď to prejde, tak si uvedomíš viac vecí a potom nechceš, aby aj iní trpeli, tak sa pre to rozhodneš niečo spraviť.
Divíš sa tomu, že máš depresie? Ja nie. Na každom kroku sa stretneš len s negativitou, česť výnimkám, ide to zdola nahor. Detaily isto budeš vedieť vymenovať aj sama.
Za žiadnych okolností nesmieš hádzať flintu do žita, lebo tú flintu môžeš hodiť len raz. Na to si sa narodila, aby si žila a nie na to, aby si sa rozhodla umrieť.
Otázka neznie tak, že kto má psychiatra, ale tak, že kto ho ešte nemá. Ja som videl jeden špeciálny zo.itok, "well", "well", neviem, kto tam ešte nie je fi.kou do.ísaný.
www.youtube.com
Asi tak, drž sa!

Mesačný princ

Temnota543 - nikto ti nepomôže...poznám tie pocity a je to len otázka času, kedy si na ne buď zvykneš, alebo ťa prevalcujú

Pongy

Spýtam sa ťa pár otázok :)

1. Prečo máš tieto pocity? Trápi ťa niečo? Cítiš sa v niečom nepochopená? Nenaplnená?

2. Po čom túžiš? Čo by ťa urobilo šťastnou? Kedy si šťastná? Pri čom ti ožíva srdce?

Môžeš odpovedať sem alebo aj sama pre seba. Držím palce