Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preklial ma niekto

Príspevok v téme: Preklial ma niekto
Koniecvsetkeho

Potrebujem sa vyrozprávať možno trochu povzbudiť lebo tieto dni je toho na mňa veľa....Bakalarka vodičák doma priateľ :( nezvladam to . 1. Problém je moja rodina. Žijem s rozvedenou mamou a mladšou sestrou ktorá je moja nevlastná (12) (ale ani s jej otcom mama nežije) v malom dvojizbovom byte. Otec na mňa platí 100 € lenže mne mama nekupuje ani základné potraviny. Každý deň jem zemiaky čo nám starký nosí suché rožky a keď mám po výplate tak si aj niečo kúpim a uvarím. Sebe a sestre kupuje ale to mi jesť zakaze. Keďže som na vysokej tretí ročník denné štúdium nie je možné aby som mala prácu na trvalý prijem. Mám brigádu lenže teraz som si robila vodičák z peniažkov čo som zarobila cez leto situácia sa ale skomplikovala a musela som si tieto dve vyplaty odložiť a skoro celé použiť na doplacanie jazd lebo mi to nejde. Pred tým som si kupovala jedlo ale teraz dva mesiace mám iné výdavky. Okrem toho že si kupujem lieky každý mesiac a také klasické veci ako tampóny a tak. Pri tom dnes som zjedla na raňajky jogurt a dostala som sprda že nebol môj. Mama okrem svojho platu a 100 od môjho otca na mňa dostáva 280 € na sestru (súd tak vymral lebo zarába jej otec viac než dobré) plus nežijeme v podnájme ale ten byt je náš . 2. Čo má trápi je môj priateľ. Sme spolu ani nie rok a viem že od začiatku mám dosť problém s tým že pokukuje po druhých ženách. Teraz v stredu sa vsak stala taká situácia že ma zavolali na kávu on a jeho kamarát a medzi rečou môj priateľ vraví :"Boli sme sa najesť po robote v xy reštike a zasa má balila ťa čašníčka " a jeho kamarát "Musím len potvrdit" veď fajn povedala som si veď tak po ňom nejaká ide ale potom si začal predo mnou zisťovať kontakt na tu babu ako sa volá hľadať ju na FB. Obvolaval aj kamaratov. Keď chcel po mne či náhodou neviem ako sa volá .Tak som sa postavila, obliekla a odišla preč. Volal mi že to zisťoval pre toho kamaráta čo tam s nami sedel že čo robím ziarlivostne sceny. Veď dobre možno som ja reagovala zle ale na čo mi potom vravel že po ňom išla....Neviem ako si to celé vysvetlit. Po mne ide mrte chalanov a ja ich posielam ... 3. Vec čo má trápi je autoškola testy dávam na plný ale ja mám strašný stres za volantom hrozný bojím sa že to proste všetko nezvládnem :( moje sebavedomie v porovnaní spred roka šlo rapídne dole . Nemohol má niekto prekliat

denisaf

dievca dievca...ked si vedela aku mas doma situaciu naco si isla na denne studium??? mala si si najst robotu podnájom a ist prec od matky .....a co sa tvojho chlapa tyka to radsej ani nekomentujem,,, stracas cas s debilom a marne dufas ze bude lepsi.....na tomto fore sa to nejako premnozilo studentami co sa len stazuju ale ked videli ake situacie maju v rodine doma tak naco sa trepali na vs???nechapem...na sk im to aj tak nepomoze mat titul.... jedine ze by studovali lekarske odbory alebo it...ostatne je uprimne povedane strata casu... doslova...

Nathe

Taký je život niekto to má ťažšie niekto ľahšie tiež som z rozvedenej rodiny a veľa peňazí sme nemali ked som bol na výške každé leto som chodil do zahraničia na turnus si zarobiť a cez školu som mal občasnú brigádu a vedel som vyžiť. Ale prajem ti nech sa ti darí skús dáke motivačné knihy niektoré fakt vedia pomôcť a takého priateľa ... je to na tebe tvoj život ale vonku je plno iných, ktorý by sa k tebe lepšie chovali tak sa neboj možno ho nenájdeš hned ale za rok dva ale na čo byť s človek čo ty už sťažuje už tak ťažký život

a_dr1a

Neviem. Ale, akosi u teba postradam zmysel pre system organizaciu planovanie. Koncis Bc (skusky zapocty pisanie bakalarky, statnice, poplatky ai) a ty si teraz zmyslis soferak? Nemas pomaly co do ust, ale hlavne ze budes mat soferak? A na com budes jazdit? Teraz to isto nebola predsa tvoja priorita. Stacilo po statniciach v lete, aj jazdy by si mala lepsie ako bolo teraz v zimnom obdobi, ktore davalo zabrat aj ovela skusenym vodicom.
Ale co uz
Dalej. Ako pise Kycera. Skus si podat navrh na zvysenie vyzivneho. Na soc.poradia s navrhom ai.
U starkych je aka situacia? Ci by sa nedalo u nich skusit byvat zit. Pomahala by si im co by bolo treba, bolo by im aj veselsie a isto by si mala u nich aj co jest. Ak nie, tak intrak strava na skole neprichadzaju do uvahy? A skus riesit aj tu brigadu. Aspon kvoli strave ai
A k tomu priatelovi. No neviem, ale radsej byt sama ako mat nanic vztah, kde chyba ucta slusnost respekt laska. A davaj si aj trochu pozor. Vies ako sa hovori, aka matka taka katka (za rodicov nemozes ale zas ake vzorce spravania sa tam naucis?). Tvoja mama kazde dieta s inym, ako sa sprava k tebe ai. Radsej skus tie ine varianty nez teraz co mas doma

Alessandra99

Zaujímavé, že pomaly nemáš čo jesť , výdavky na vodičák + iné potrebné veci, ale miesto toho aby si si zarábala peniaze na akejkoľvek brigáde stracas čas s nejakým ch*jom.

Stres z jazd je normal, jasné, niekto má väčší, niekto menší, chalani možno ziadny - ? - :) Neviem.
Ale každopádne, ak chceš jazdiť, tak ten strach prekonas len tak , že budeš jazdiť čo najviac a postupne sa akoby "osmelis" a potom ti to nepríde ako niečo nezvládnuteľné.

Kycera

Pozri, dievča,
si vysokoškoláčka a 100 eur je veľmi málo. Vieš kedy bolo výživné naposledy zvýšené? Ak uplynul už rok a zmenili sa okolnosti, môžeš Ty sama požiadať okresný súd o zvýšenie výživného. S návrhom na zvýšenie Ti pomôžu na sociálnom odbore, príp. v centre bezplatnej právnej pomoci. A daj si to posielať na svoj účet.

tarapaca

mna by tak nastval s tym zistovanim mena.....! je vrcholne drzy, neslusny, nezdvorily voci tebe! tie dodatocne vyhovorky nech si strci!

Gima

Nie nemohol.Ak tvoj deštruktívny pocit pretrváva zájdi do kostola a tam si to premysli. Jeden den, ktory nevyšiel podľa tvojich plánov ešte neznamená, že ťa niekto nenávidí. Zameraj sa na študium a priateľa.