cisarsky rez

Príspevok v téme: cisarsky rez
dakujem345

Dobry den, prosim skuste pochopit moj problem, budem vdacna za radu a pochopenie- ja si vazim vsetky matky aj bezdetne zeny, biomatky aj nebiomatky a pod, a aj normalnych muzov si vazim a samozrejme deti.
Viem, ze nie je dobre citat drasticke pribehy tych horsich porodov, ale par som ich precitala a je mi z toho dost zle. Po detoch navyse ani netuzim najblizsie roky, ale v buducnosti si viem predstavit take jedno, ved vidim, ako sa z deti tesia moje kolegyne a hlavne partner si to zela ( sa mu lahko povie :)
Mam vsak vazny strach z prirodzeneho porodu, mam dost skolioznu chrbticu, problemy s ocami a usami (mala som prasknuty bubienok). Casto beham na malu potrebu (!!!). Vidina Nastrihnutej hradze a nasledneho zasivania (citala som o zenach, ktore tam dole neumrtvili a strasne ich to boleo!!!) je pre mna ponizujucejsia nez vela inych veci. Ved aj pisem, ze uz teraz casto beham na malu potrebu.
Vysvetlila som svojmu partnerovi, (aj ked som sa hanbila, vysvetlila som mu aj tie hradze atd. - nech vie, ake ma stastie, ze je chlap a nic take mu nehrozi!) ze jeho podpora v buducnosti ak by ku dietatu doslo je pre mna najpodstatnejsia, ze netuzim po neviemakych blbostiach ako ine zeny ale ze tuzim po zdravom tele a ze si nezelam rodit prirozdene, snazil sa ma podporit a ukludnovat ma. Esteze ho mam. Mam vsak skepsu voci SVK zdravotnictvu, je mozne si CR vybrat dobrovolne na zaklade mojich problemov so zdravim? Ak nie, radsej ostanem bezdetna, len sa obavam o cely vztah potom. P.S. mozno sa dopredu stresujem "zbytocne", no tie zeny, tkore to dopredu neriesili mali fakt tazke porody a dopadli dost zle , su toho plne nielen fora, ale aj cakarne u lekarov :( Je mi to luto, najradsej by som bola, keby vsetky zeny rodili co najrychlejsie a najsetrnejsie pre ich telo a psychiku. P.S. citala som, ze WHO odporuca aby max 10% porodov malo nastrih, na SVK je ich 60% ! :( to je viac, nez odpudivy fakt. Dakujem za vase rady, hladam hlavne nejake pozitivne informacie, viem, ze CR nie je sranda, ale su schopni to urobit, ked mam taketo problemy? Na gyndu sa nedostanema si tak skoro, najskor o pol roka ale chcem byt kludnejsia zena co najskor.

bearse

Mám tip pre všetky nervózne mamičky, pumpička sa už bežne používa aj u nás na Slovensku. Som si istá, že pri cisárskych rezoch v Košiciach, BA a Ružinovskej fakultnej nemocnici sa stávajú bežným nadštandardom v našom geografickom pásme. Ja som rodila dcérku v KE a pumpičku som si vyžiadala už dva týždne dopredu, aby bola pripravené - tak mi to poradil pán primár. Kusok po porode som mala cast pumpicky zavedenu dovnútra rany a časť prichytenú na brucho a krásne to utlmilo bolesť a mohla som sa sama sprchovať aj dojčiť bez obav nakolko tato latka sa nedostane do mlieka

luckerix

neboj sa :) nepanikar ;) nie je to az take drasticke...aspon ja sa tym upokojujem a dufam, ze babo sa otoci a bude nutny cisarsky rez a potom budem riesit len nieco extra na bolest a k tomu teraz pozeram nejaku carovnu pumpicku tak ak by ste niekto o nej nieco vedlei tak mi napiste pls - kombineza@atlas.sk ;)