Zdravím. Dlhu dobu ma trápili silné úzkosti, neopodstatnený strach zo všetkého, záchvaty paniky, zlá pesimistická nálada, únava, obmedzené myšlienky. Skúšala som antidepresíva, neurol, alkohol nič mi nepomáhalo ba práveže to bolo ešte horšie. Potom som dostala takú vnútornu silu a rozhodla sa zmeniť životný štýl. Obmedzila som všetko nezdravé a jedla takmer iba zeleninu, ovocie, zdravé obilniny, orechy atď. Začala som cvičiť a pozitívne myslieť. Zmeny prišli veľmi rýchlo, všetky predchádzajúce problémy sa rozplynuli, počiťovala som obrovský vnútorný kľud, šťastie, ktoré nezáviselo od ničoho, uvoľnenosť. Takto som vydržala asi pol roka. Na veľa vecí som zmenila pohľad a dá sa povedať, že som bola úplne iný človek. Ľudia, ktorý ma poznali predtým a videli po tom si to nevedeli vysvetliť. Pôsobila som úplne inak ako predtým.
Postupom času som však začala tento zdravy lifestyle zanedbávať a začala sa vracať k minulým stravovacím návykom to jest polotovary, sladkosti, mäso, cigarety, energeťáky. Začala som sa opäť cítiť zle, svetlo, ktoré predtým zaplavovalo celú moju dušu sa premenilo na tmu, začala som byť depresívna. Skrátka to isté čo predtým.
Teraz si uvedomujem ako strava silno pôsobí na môj život, ako dokáže zmeniť myslenie, pocity všetko. Chcem sa Vás opýtať máte to aj vy tak ? Že sa proste necítite dobre keď sa stravujete nezdravo ? Alebo ste voči tomu odolní ?
Strava a zmena osobnosti
ja to tak nemám. Držím sa zlatej strednej cesty a doprajem si aj polotovar, mäso, sladkosti, podľa toho, na čo mám chuť. Aj na zelenine sa dá byť závislý, nie len na sladkostiach.
Placebo effekt.
Aby telo fungovalo, aby duša horela, potrebuje naozaj palivo. Palivom je pre nás potrava. Od kvality potravy závisí aj kvalita duše a tela. Sama si to vyskúšala. :o)
Osobne ti ale odporúčam, nebrať to príliš ortodoxne...buď- alebo. Čiže, dopraj telu veľa toho zdravého, tak ako si fungovala predtým, ale občas primerane zhreš. :o)
Osobnosť sa jedlom nemení,menia sa iba pocity..cítiš sa buď príjemne, ľahko..alebo naopak, ťažko a bezútešne. :o)
Sú ľudia, ktorí to neriešia...ich duševný stav nie je odvislý od toho, či chrúmu mrkvu, alebo pojedajú steaky..ty k nim ale očividne nepatríš, preto sa stravuj s mierou, aby si sa cítila dobre a zdravo. :o)