Mám fobiu chodit po meste

Príspevok v téme: Mám fobiu chodit po meste
Fobicka

Stala sa mi takato vec,pred Vianocami sa pohyboval v budove kde pracujem jeden Cigan,prišiel aj do mojich dverí,najprv sa opytal či mu nezmením 10 eur na drobne,povedala som dobre,potom tych 10 eur pýtal naspat a tolko začal šaškovat že chce ešte zmenit 20eur a zas ma tak doplietol že som prišla o 75eur akurat pred Vianocami,jeden chlap sa pohyboval v priestoroch budovy a videl že so mnou ten Cigan niečo čachruje,chcel mi pomoct tak priskočil,ten Cigan sa zľakol a ušiel aj s mojimi peniazmi.Teraz par krat prišiel znova,hoci ho už vratnici X-krat vyhodili,hoci zabuchnem dvere,neda pokoj.Nedavno ma videl v meste a utekal za mnou dost dlho hoci som ho odhanala,bol drzy dotieravy.Takym ludom sa neoplatí pomahat,dáte im prst a stiahnu celu ruku.A už veľa krat ked idem po meste stále len odo mna niekto pyta peniaze,neviem akoby som to na čele mala napísané,hoci Xludí prejde,len na mňa sa zameraju.Nejde o to že nechcem pomoct, dam malu čiastku-napr 2eura,ale zase sa ten človek za mnou rozbehne a chce ešte viac,predsa mu nemožem dat celu vyplatu.Mám fobiu chodit po meste a strach že za mnou začnu utekat a bojím sa že mi strhnu celu kabelku ako to často robia a hlavne dochodcom a ja som pritom mladá žena,mam 26rokov a X ludi chodí po meste vidia to,ale nikto nepomože ani sa nezastane.Neviem ako čelit takym ľudom.

lienka_1

no toto presne poznam. to sa aj mne stavalo. pomohla som a potom sa na mna nalepili dalsi......a potom som si povedala ze dost, ked chcem pomoct, tak si cislo uctu dakej zbierky najdem a nebudem takto cudzim ludom na ulici davat peniaze len tak ked neviem ci to za rohom neprepiju....ten strach musis len dako prekonat asi, a ked ta niekto oslovi, tak povedz ze aj ty potrebujes peniaze, ci ti nedaju :D

Fobicka

Díky všetkym za rady a podporu.Poradca,nepoznaš ma osobne,tak ako možeš len na základe tejto veci sudiť že som neschopna.Myslela som že táto diskusia je o tom,aby si ľudia navzájom poradili a podporili sa a nie sprosto nadávali,hoci vo chvíli ked som prišla o prachy som aj ja v duchu na seba nadavala aká som sprosta krava že som sa dala takto oklamať.Ale tí ľudia maju tak nacvičenu tu taktiku že by zmiatli aj nadpriemerne inteligentneho.Keď som to rozpravala kolegyni ktorá je typ ženy že si neda skákatˇpo hlave a každeho "odrovna",hovorila že obdivuje moju odvahu,pretože som tam bola sama,mohol ma napadnuť,omráčiť nebodaj niečo horšie urobiť,že ona by sa na mieste pokakala,prave ona taka frajerka.Ipsilon,fobia sa definuje ako chorobny strach z niečoho,može byť vrodena alebo získana.Ohľadom tej laskavosti,ktoru tí ľudia čakaju odo mňa-narovinu som im povedala že viac peňazí pri sebe nemam,predtým som im dala 2 eura,ale oni chceli viac a hoci som im povedala že nemam začali za mnou utekať,to už hraničí s drzosťou,dotieravosťou a obťažovaním.Guard,to že som sa nedočkala pomoci od okoloiducich ľudí,bolo pre mňa konštatovanie,že keby sa čokoľvek dialo a nielen v mojom prípade,ale komukoľvek by sa nejaka nepríjemna vec stala,ľudia su voči tomu ľahostajní,a pritom počuli že kričím nech mi daju pokoj.Jedine gentlemansky sa zachoval ten muž v budove našho pracoviska a som mu za to vďačna,protože videl že ten človek akoby mal opretu nohu o moje dvere akoby chcel zabraniť tomu aby som za ním tie dvere zabuchla.Asik.ďakujem za radu a povzbudzujuce slovíčka,ale ja sa práveže nikdy priamo na tych ľudí nepozeram a predsa prave na mňa sa zameraju.Dee8,bývam vo veľkom meste,a nestalo sa mi to len v centre mesta ale aj na inych miestach uplne nezavisle od centra,takže nikto nemohol nikomu dať tip na mňa že ja som tá ktora prispeje a da sa ľahko oklamať.Syndrom,vzhľadom na to čo si aj ty zažila tak ma chápeš,díky za podporu.Neviem,ale asi mám zvláštny magnet na tých ľudí,ale je to veĺmi nepríjemne,aj dnes s kámoškou sme šli po práci niekde si sadnuť a videla na mne že som ako bez duše.

syndrom

poradca, moze sa to stat, aj zdatnym, tak ta domocu, ze az. poznam tiez takych, co sa nechali. mna obrali ti akoze hluchi o 2 eura, aj to mi je smutno, ze som sa nechala. naozaj nie je jedina. alebo tie ciganky, co ti chcu silou mocou vestit.

Prezyvka055

Vraz mu jednu medzi oci bez vystrahy a je po probleme. Spravila si zakladnu chybu. Vobec sa nieco dohadovat s ciganom.

dee8

Nuz, asi nebyvas vo velkom meste a oni (ti "vyberaci penazi") si to medzi sebou povedia, ze ty si ta, co rada rozdava peniaze a ze sa nechas lahko oklamat...takze nevsimat si ich, ignorovat, nezastavovat sa, nereagovat ani ked zacnu pokrikovat...a pre istotu nenos pri sebe vacsi obnos penazi..

Asik

S takymi indivduami co sa smocu po meste a zobru mam aj ja skusenost radim ti nesmies na nich ani pozriet.Proste ziadny ocny kontakt akonahle na nich pozries uz ta maju.Si velmi dobra dusa mas dobre srdiecko, ale nenechaj sa zneuzivat a vyuzivat.Tomu chlapovi pohroz policiou popripade kludne ju aj zavolaj.

Ipsilon

To, čím trpíš, nie je žiadna fóbia, ale reálny strach. Fóbia je neopodstatnený strach, napr. strach z pavúkov (arachnofóbia) - nevieš prečo, ale bojíš sa ich.
Čo sa týka tvojho problému, ten človek chce, aby si ty vyšla v ústrety jemu a nie on tebe. On tebe žiadnu láskavosť nerobí. Tak sa podľa toho zachovaj. Daj mu tri sekundy a keď nie, tak pritvrdíš. Napr. zavoláš mestskú políciu. Choď si vypýtať tel. číslo na nich.

Poradca44444

Tvoj príbeh je smutný.Povedz im nabudúce že keď ti nedajú pokoj zavoláš 158.No ale prepáč,tvoj príbeh má aj rozosmial.......
Ako môžeš byť taká sprostá a pri rozmienani 30€ prísť o ďalších 75€??????????
To si teda nízka neschopná krava.....
Ešte nebodaj máš prachy na starosti.
A kde robíš?Prídem aj ja.Chcem si trochu zarobiť.