Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Okuliare na tupozrakosť

Príspevok v téme: Okuliare na tupozrakosť
Terest

Zdravím,
má tu niekto skúsenosti s tupozrakosťou na jedno oko (silna tupozrakosť) a na druhe oko vidí uplne zdravo, ale ma aj astigmatizmus? Alebo niekto kto sa vyzna v tychto očnych veciach :D chcela by som sa totiž spýtať či si možem dať urobit dioptricke okuliare ktore by mali na tom tupozrakom oku menej dioptrii ako mam predpisane (vobec neprijimam signaly z tohto oka a pozeram len tym zdravým) lebo mám jedno oko potom v okuliaroch vacsie ako druhe,čo vyzerá dost blbo (na jednom oku nijaka dioptria,na druhom 3 a pol)...ma s tym niekto skusenost? Či musim mat taku dioptriu aj ked okuliare tupozrakost nekoriguju len ich mam aby sa mi nenamahala zdrave
Vdaka :)

Judit19

Mám tupozraké ľavé oko , mam na nom nameranú silnejšiu dioptriu ako na pravom, lekárka mi predpisala okuliare so silnejšou dioptriou na ľavom - 2,5 a slabšou na pravom oku 1,5. Vôbec som ich nenosila, pretože aj napriek tomu, sú správne namerané hodnoty, vadila mi silnejšia diopria na tupozrakom oku, nevidela som dobre a bolelo ma ľave oko. Dala som si vyšetriť oči v optike u optometristu, nie lekára a ten mi dal okuliare s rovnakou diopriou 1,5.

andrejka 9999

Nemám síce ja osobnú skúsenosť ale moja mamka má práve tento problém. Nosí okuliare kde na pravom oku má čiste len sklo alebo minimálne dioptrie a na ľavom oku má viac dioptrií. Takže určite nie je problém spraviť také okuliare. Je potreba zájsť do optiky, poinformovať sa a nechať sa vyšetriť :-)