Zdravím,mám otázku.
Totiž,v poslednej dobe som výrazne pochudla,mám 13, 158 cm,čo je podľa veľa ľudí málo a 37 kg. Kilá však moc nesedia na moju postavu,totiž som chudá,čo som bola vždy ale teraz viac. Mám kožu úplne napnutú a trčia mi kosti,dokonca už aj kľúčna kosť mi je vidieť celá,až po koniec ramena. Medzi stehnami medzera. Ruky mám chudé a kostnaté,každá kosť prstu mi je vidieť dobre a zreteľne. Som moc bledá a žily sú mi vidieť celkom zreteľne. Som aj unavenejšia,mám kruhy pod očami. Podľa mňa sú to najmä stresy,ako škola,tak musím stíhať od tréningov,až po spev všetko. Cez deň nemám čas jesť,jem teda na obed,doma okolo 4 keď prídem zo školy a večer. Väčšinu energie mám zo silných čiernych čajov.
Každý vraví iné: babka s mamou,že som podvyživená,oco,že to mám z naháňania a mala by som raňajkovať,kamarát,že som anorektička. Tak ako teda?
Každý vraví iné
Asik má v tomto pravdu. Toto je ukážková výhovorka. A aj anorektičiek.
Preto si polož otázku a pravdivo si na ňu odpovedz... vyhovuje ti, že neješ? Čo pri tom cítiš?
Prosim ta nevyhovaraj sa na cas pretoze vecer si pripravis jedlo tych 5 minut si hadam najdes, alebo popros rodicov.Ja byt tvojim rodicom nedopustim aby moje decko malo taku vahu.
Lenže ja nemám čas chystať nejaké krabičky a v škole potom stíhať jesť cez 5-minútové prestávky,preto či neexistuje nejaký iný spôsob,lepší,menej časovo náročný,lebo ja vážne žijem z čajov a z troch popoludňajších jedál.
Si podvyzivena a mas riadnu ukazkovu podvahu.Musis sa naucit jest mat nejaky stravovaci rezim.Co tak nachystat si vecer jedlo do krabicky a vziat rano so sebou?Takymto zivotnym stylom a tempom si koledujes o vazne zdravotne problemy.Nebudes mat menzes, prides o vlasy budes mat krehke kosti ako aj ine komplikacie.Nauc sa jest pravidelne ak si vyberava napakuj sa jedlom so sebou ja nevidim prekazky.
Je to celkom možné,vlastne ja len v utorky som doma a to od tretej a väčšinou cvičím jak na spev tak na nástroj a dopĺňam to štúdiom dvoch cudzích jazykov. Problém však je,že ja aj keď sa chcem výdatne najesť,nedovoľuje mi to telo,keďže mám scvrknutý žalúdok a som dosť vyberavá čo sa týka jedla: jem len kuracinu,zeleninu,ovocie,pečivo a sladké,najmä čokoládu napr. vôbec
Podľa mňa máš toho veľa, potom máš veľa stresov a nestíhaš a to sa odráža na tvojom tele. Čo a ako, na tým sa už musíš zamyslieť Ty sama.
P.S. Všetkého veľa škodí.
Kazdy sme individualny, ale dobre voditko je BMI index.
www.zdravie.sk
Tvoj je 14.8, co je podvaha. Normalne BMI je 18.5-24.9.