Skoda, ze si zamkol temu, mal by si tam urcite viac odpovedi.
Len som ti chcela napisat, ze podla mna, kedze ma 59, tak kludne moze ist o demenciu. Kedze nechce ist k psychologovi, tak by som sa za nejakym vybrala sama, spisala problemy a poprosila ho o radu. Pripadne si vypytaj nejaky test, ze ho skusis dat manzelke.
Na druhej strane, demenciu nevedia liecit. Takze len strava, vitaminy a pod.
Kludne sa vyber aj k psychiatrovi, zas ti da pohlad z jeho strany. Su aj taki, ktori sa sustredia na demenciu.
Pre sliedica problem s manzelkou
A obdivujem tvoju trpezlivost, toleranciu s tymi telefonatmi. ;)
a_dr1a obvykle neskor, ale moze aj skor
F00.0* – Demencia pri Alzheimerovej chorobe so skorým začiatkom (G30.0†) – demencia pri Alzheimerovej chorobe so vznikom pred 65. rokom s relatívne rýchlo sa zhoršujúcim priebehom a výraznými poruchami kôrových funkcií.
Ale moze to byt aj ine, to je jasne, je tam vela moznosti.
S tym sliedenim, o tom som uz pocula, moze ta zacat aj fyzicky sliedit, nielen cez telefon.
Ja to v 59r na demenciu nevidim. Tam by museli byt dedicne predispozicie aby to uz v tomto veku bola demencia. Starecka demencia nastupuje neskor.
Vidim to skor ako Kycera na tu menopauzu klimakterium. Plus ta samota robi svoje (nema kamaratky, deti vnucata, nikam sama nechodi ai) takze okrem ziarlivosti to moze znacit uz aj uzkost, socialnu fobiu ai. Inak ak ona nechce ist ani s manzelom ku psychologovi, spolocne, moze ist iba on sam. Poradili by mu aspon ako zmenit pristup k nej ai. Lebo uz to narusa sulad rovnovahu ich vztahu. Sa divim ze mu vobec dovolia v praci tolky cas vyvolavat sukromne hovory so ziarlivou manzelkou
Alebo začiatok nejakého neurologického ochorenia. Možností je veľa, škoda, že je taká neústupčivá a nemieni sa ani rozprávať, ani ísť k lekárovi.
Osobne to ale tiež tipujem na menopauzu.
Ja si myslím, že to bude najskôr menopauza.