Dobrý deň,
chcela by som sa pýtať anonymne,keďže je tu vec za ktorú sa hanbím a ako uzatvorený človek o nej nedokážem rozprávať.
Ide o tom,že v poslednej dobe sa mi zhoršuje psychický stav.
V preklade,posledné dva roky som na tom vážne zle,často myslím na samovraždu. Večer čo večer ma prepadávajú nechutné úzkostlivé stavy, v dňoch kedy som bez spoločnosti,či akéhokoľvek kontaktu s ľuďmi vrcholia do depresie.
Posledný mesiac som bez nálady,nedokážem sa sústrediť,ruky mám dorezané akoby na mne brúsili nože,je to vec s ktorou j napriek tomu že chcem nedokážem prestať.
Stresy a depresie mi zahmlievajú mozog,nedokážem sa v pohode najesť,chradnem,som kosť a koža a už zo mňa vyprchala aj posledná farba.
Príčinou je vec,ktorá by zložila každého: moja matka ma neznáša. Minimálne sa tak správa. Jednu chvíľu je v pohode všetko,druhú,jej obľúbenejšiu, na mňa kričí,nadáva mi a uráža ma,nie raz mi strelila facku. Urážky ma najradšej,hovorí mi,že som dementné teľa, čo mi vôbec nepomáha,oco sa jej snažil dohovoriť,no on chodí na týždňovky,takže je zo cez ten pracovný týždeň hrozné. Neverí mi a podceňuje ma,nenechá ma dopovedať a stále mi skáče do reči,nenechá ma obhájiť sa,ak odporujem hneď na mňa hučí a berie mi elektroniku.
Chodím na osemročné gymnázium a tento polrok som mala 9 dvojok čo mňa osobne moc mrzelo,keďže aj minulý rok som ich mala menej. Prvé čo urobila,že sa spýtala kto mal jednotky a začala ma porovnávať. Ja nevládzem,nemôžem,prosím čo mám robiť? Pohľady do prázdna si neuvedomujem, som chodiaca mŕtvola. Za každú pomoc a radu som vďačná.
Nevládzem ďalej,ako?
Pokúsim sa odpovede zhrnúť:
Úrady sú vec,ktorej sa chcem vyhnúť,inak by som si predsa nemrhala svoj čas písaním príspevkov. Detský domov je posledné miesto kam sa mi chce ísť a mať za chrbtom ľudí z úradov mi tiež nie je po chuti.
Čo sa týka toho otca,moji rodičia sú šťastne zobratí, konflikty majú medzi sebou ešte menej ako normálne páry. Moja mama však mamu stratila už v 9 a je dosť možné,že preto si nevie presne predstaviť čo od nej očakávam.
Psychológ v škole je,lenže ja sa nedokážem postaviť a prísť tam so slovami: Dobrý,moja mama ma psychicky ničí,smiem?
Ona vie byť aj normálna,no ku mne keď je, vždy mi to vyhodí na oči pri prvej hádke. K bratovi,ktorý je mladší sa správa normálne,no ten sa jej s prepáčením strká do riti.
Mohla byť aj unudená: Rodinná firma jej donášala veľa starostí,ktoré sa kopili najmä oné dva roky. V lete z firmy odišla a dlho si hľadala prácu,no všetci chceli angličtinu a moja mama má len A2,čiže chodila k súkromnej lektorke a po pohovoroch atď.
Prednedávnom začala pracovať a vypadalo to,že je všetko v pohode,no keď došla domov mi začala nadávať,že silne pochybuje,že som sa učila,že oklamem všetko čo sa dá. Po jej monológu sa ku mne znova chová normálne.
Lenže teraz znova odišla a až budúci týždeň nastupuje na nejaké vyššie miesto,čoho sa ja osobne obávam,keďže neviem ako sa bude správať.
Chcela by som rady,kedy nič nemusím riešiť cez iných ľudí,proste ja sa cudzích ľudí bojím,takže by bolo najlepšie,keby bol zatiaľ spôsob ako vôbec donútiť mamu aby ma aspoň počúvala.
Mate v skole psychologa? Hned za nim zajdi. Ak nemate, tak skolska lekarka ta posle.
O tomto hovor. A aj hovor tu s nami. Nenechaj sa zahnat do kuta. Budeme cakat / moj manzel tiez/ na dalsie spravy.
Boží zázrak by som povedal ,keby som Ťa videl.Si Boží zázrak, to že sa dokážeš tak dobre učiť máš nohy, máš uši, máš oči, máš všetko čo ti treba, môžeš sa pohybovať, skrátka sí Boží zázrak.Keby si bola celkom hlúpa nemohla by si ísť na gymnázium. Mama asi prežíva životnú krízu, sklamanie z vydaja, chcela miesto miesto Tvojho otca asi princa zo Sáby, život jej nevychádza ako by chcela. Potom aj tvoja povaha je z časti po otcovi, a to je pre ňu príležitosť vyvŕšíť sa na tebe si asi pre ňú vhodný objekt, ktorý jej pripomína manžela, ktorého by najradšej vymenila. Možno ak budeš staršia budeš možno aj ty taká. Rodičia sa z nejakých príčin vezmú a majú deti. Lenže ony sa ešte nenaučili ako majú žiť v manželstve a už musia vychovávať vlastné deti.Preto je ťažké žiadať od nedokonalých rodičov, aby vedeli sa správne s láskou starať o vlastné deti. Preto deti majú vo výchove problémy a nerozumejú si s rodičmi. ženy matky majú vychovávať dievčatá a chlapi zas chlapcov - mužov. Všetky tieto problémy Náš stvoriteľ Boh vyriešil univerzálnym liekom a to je LÁSKA , Z láskou sa dá vyriešiť všetko, aj odpustiť všetko. Daj prečítať tento článok Mame, možno ak je rozumná porozumiete si. Johanes
Naozaj nikdy nepochopim ako matka moze neznasat vlastne dieta a zle sa k nemu spravat. Mne sice nebolo v zivote dopriate byt matkou co mi je najviac luto ale myslim si ze kazda zena by mala milovat svoje dieta nech je akekolvek. Aky je dovod ze je k tebe taka? Stalo sa medzi vami nieco co nastrbilo vas vztah? Skus si s nou pohovorit a povedat jej co ta trapi. Drzim palceky aby sa vas vztah napravil pokial by to bolo mozne.
Len kvôli tomu, že si ešte dieťa, tak to neznamená, že si na tebe môže vybíjať rodič svoje tyranské chúťky. Na tvojom mieste by som ju upozornil, že ak sa nezačne správať adekvátne, tak ju za to nahlásiš na úrade práce sociálnych vecí a rodiny. Pravdepodobne tu ide o týranie zverenej osoby.