Dobrý deň. Moja manželka sa v posledných rokoch, ale rapídnejšie v posledných mesiacoch veľmi zmenila. Vždy bola spontánna, trošku utiahnutá, milá, pozitívna. Posledný rok má tendenciu ma stále kontrolovať. Vyvoláva mi do práce aj 12x za deň a pýta všelijaké zvlástne veci, napríklad kde som odložil tú a tú vec, tečie voda a nevie ju zastaviť, kde nájde kosačku a podobne. Pritom keď prídem domov, tak už tie veci dávno našla. Podľa mojej mienky sú tie otázky len výhovorky na to, aby ma mohla kontrolovať. Tiež mi vyvoláva keď cestujem z práce domov. Je schopná mi 3x zavolať v priebehu 15 minút a keďže vie, že cesta domov trvá jednu hodinu, tak 2 minúty pred príchodom domov mi zavolá ešte raz a pýta sa, kde som. Keďže v práci nemôžem telefonovať, na narodeniny mi kúpila handfree sadu so sluchátkami na uši s tým, aby som to používal, keď pracujem. Keď som s tým súhlasil, nevedel som, že mi bude vyvolávať 15x za 8 hodinovú smenu.
Tiež je veľmi náladová a vytvorili sa u nej príznaky, ktoré predtým nikdy nemala. Sme spolu 30 rokov. Nikdy predtým nebola roztržitá, negativistická, žiarlivá a nikdy nemala snahu ma kontrolovať v ničom. Keď som jej na meniny dal kvetiny a kúpil som víkendový pobyt vo wellnes, bola z toho zhrozená, ale snažila sa to zakryť a byť milá. Keďže ju dokonale poznám, vedel som vyčítať z jej tváre, že s tým nebola až taká nadšená. Druhý deň sa ma opýtala, koľko kolegýň mám v práci. Netušil som vtedy na čo naráža, preto som odpovedal, že štyri. Keď sa ma opýtala, či sú pekné, už som vedel, o čom je reč... Hrozné. Nikdy som jej nebol neverný. Milujem ju stále. Napriek tomu cítim, že sa moja "sloboda" pri nej zmenšuje, lebo už neprejdú tri hodiny, kedy by som nemal od nej telefonát. Má snahu sa rozprávať aj jeden a pol hodinu v kuse ! Našťastie mám tie sluchátka, inak by som nemohol zdvihnúť a bola by z toho zase hádka.
Raz som jej naznačil, či by nebolo dobré ísť sa poradiť o nejakých veciach k psychológovi, išli by sme tam spolu. Veľmi zarazene a urážlivo reagovala a kričala na mňa, či si myslím o nej, že je cvok. Bola úplne nepríčetná. Radšej som odišiel z domu a šiel sa poprechádzať. Čo by ste mi poradili? Cítim, že to stále ide dole vodou. Sú dni, kedy je veľmi milá a príjemná, ale sú aj dni, kedy sa jej nálada zmení o 180 stupňov a ja nevidím jediný logický dôvod. Zarábam dobre, finančné problémy sme nikdy nemali. Žijeme sami, deti nemáme.