Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Komu kupujete darčeky?

Príspevok v téme: Komu kupujete darčeky?
Sandia

Ahojte vsetci,
momentalne riesime s priatelom otazku vydavkov na darceky a nevieme najst kompromis. Zaujima ma, ako to maju ostatne pary vo vztahu. Dostali sme sa do bodu, kedy nas to financne zatazuje. Ja mam uz len mamu a brata s rodinou, darcek kupujem k narodeninam,meninam, vianociam mame, a k vianociam synovcovi. Synovcovi, pripadne bratovi, ci jeho rodine kupujem napr. pri navsteve a pod...
Priatel ma 4 surodencov, ktori maju partnerov, rodicov a najnovsie sme aj krstni rodicia. Tam sa darceky davaju vsetktym, narodeniny,meniny, vianoce, navstevy... Ja som sa uz napr. tento rok nezapojila do ich vianoc, s tym, ze nech ani oni nekupuju nic mne.. nie su to symbolicke dary, no velke dary, na ktori sa vsetci vyskladavaju.. niekedy 5 eur a niekedy 50 eur na jedneho... my dvaja nezarabame tolko, co napr. ostatni, preto som navrhovala priatelovi, nech stavime limit, pripadne ako sa z toho spolkovania vymanit... zatial nemame deti a rodinu, no radi by sme si casom vzali uver, planujeme staviat dom a darceky su polozka, na ktorej vieme usetrit.
Priatel je z toho rozladeny a nevie a ani ja neviem ako to vyriesit.
Ja som navrhovala, ze darceky davat na vianoce rodicom, krstniatku, mojmu synovcovi malemu, my dvaja a surodencom nie. Narodeniny a meniny,len symbolicky znasej strany, nejaka pozornost, no nezapajali by sme sa do vyskladavania sa.
Prosim napiste

tarapaca

v nasej rodine sa nic taketo nedeje, takze ti neporadim, ani som o nicom podobnom nikdy nepocula. mozno sa vsetci navzajom velmi rodinujete, vsetko prezivate spolu, je to cele ine.

Mesačný princ

Navrhla si to veľmi dobre. Ono ak chcete naozaj ušetriť, tak darčeky si nedávajte ani vy dvaja, veď to nie je o darčekoch ale na deťoch na druhej strane nešetrite.

Sandia

Ahoj, až mi odľahlo, že zdieľaš podobný názor, ďakujem za príspevok. My sa o tom rozprávame, no táto debata je vždy nepríjemná pre nás oboch, pretože nevieme ako to vyriešiť v rámci rodiny (a či to vôbec pochopia a ako to vezmú..). Priateľ je dobrý a keď rodina potrebuje, tak im vždy finančne pomôže, že nepovie nie. Jeho otec nepracuje (nechce) a jeho mama zarába minimum, takže im deti pomáhajú a snažia sa im kúpiť keď niečo potrebujú.. On povedal, že podľa neho sa s tým nič robiť nedá, a že keď sa bude na čosi skladať a pod., že dá aj za mňa. Podľa mňa to riešenie nieje.

pomocnica

Ahoj. No podľa mňa by ste sa o tom mali otvorene porozpravat. Že je podľa vás zbytočne kupovať darčeky na všetky sviatky. Že meniny a narodeniny(aspoň medzi dospelými)nech zostanú pri čokoláde, káve. Podľa mňa by na to mohli pristúpiť keďže určite ani im nevadí si niečo našetriť čo by inak investovali. A na Vianoce deťom normálne darčeky a dospelým si dáte medzi sebou. Ako by ste sa dohodli. Napr. Do 30€.alebo ako uznáte sa vhodné. Ale aj tak si myslím, že Vianoce sú o niečom inom ako o darcekoch a ako dospeli by ste to mali vedieť, ze o darcekoch to nie je. Deťom podľa mňa treba spríjemniť sviatky, ale inak by som to okresala.
Veľa šťastia. :-)