Komu kupujete darčeky

Príspevok v téme: Komu kupujete darčeky
Sandia

Ahojte vsetci,
momentalne riesime s priatelom otazku vydavkov na darceky a nevieme najst kompromis. Zaujima ma, ako to maju ostatne pary vo vztahu. Dostali sme sa do bodu, kedy nas to financne zatazuje. Ja mam uz len mamu a brata s rodinou, darcek kupujem k narodeninam,meninam, vianociam mame, a k vianociam synovcovi. Synovcovi, pripadne bratovi, ci jeho rodine kupujem napr. pri navsteve a pod...
Priatel ma 4 surodencov, ktori maju partnerov, rodicov a najnovsie sme aj krstni rodicia. Tam sa darceky davaju vsetktym, narodeniny,meniny, vianoce, navstevy... Ja som sa uz napr. tento rok nezapojila do ich vianoc, s tym, ze nech ani oni nekupuju nic mne.. nie su to symbolicke dary, no velke dary, na ktori sa vsetci vyskladavaju.. niekedy 5 eur a niekedy 50 eur na jedneho... my dvaja nezarabame tolko, co napr. ostatni, preto som navrhovala priatelovi, nech stavime limit, pripadne ako sa z toho spolkovania vymanit... zatial nemame deti a rodinu, no radi by sme si casom vzali uver, planujeme staviat dom a darceky su polozka, na ktorej vieme usetrit.
Priatel je z toho rozladeny a nevie a ani ja neviem ako to vyriesit.
Ja som navrhovala, ze darceky davat na vianoce rodicom, krstniatku, mojmu synovcovi malemu, my dvaja a surodencom nie. Narodeniny a meniny,len symbolicky znasej strany, nejaka pozornost, no nezapajali by sme sa do vyskladavania sa.
Prosim napiste