Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Žlčníkový kameň - čo s ním?

Príspevok v téme: Žlčníkový kameň - čo s ním?
raachel

Dobrý deň,

všetci, ktorí máte skúsenosti so žlčníkovým kameňom - ako ste pri tom postupovali? Dali ste si ho vybrať hneď, ako Vám ho diagnostikovali alebo ste počkali, až kým sa "neozve"? Čítala som totiž, že aj po vybratí má tendenciu znova sa vytvoriť... Ako vyzeral Váš režim po operácii? Skúšali ste prípadne aj nejaké iné (prírodné) metódy, ako sa ho zbaviť, prípadne ho zmenšiť? Boli úspešné?

Ďakujem vopred za všetky rady.

Kycera

Mesačný princ,
tak to musíš mať poriadne dlhé prsty. : D Na svoju otázku si si sám odpovedal. Je toho veľa, čo nám lekári nepovedia. Vieš, biznis je biznis... : ) A kľudne sa Ti môže stať aj to, že budeš mať na karte červenou vyznačenú alergiu a predsa Ti pichne injekciu, kt. NESMIEŠ dostať!!! Takže Ti neostáva nič iné, len si dávať sám na seba a svoje zdravie pozor! A overovať všetky informácie, aj tie od lekárov! : )

mate59

Tiež som mal kamienky.Sono zobrazilo 3 kusy.Operácie som sa bál,preto som skúsil metódu vypudenia pomocou diéty, nahrievania pečene Salnatrexu, oliv. oleja,Glauberovej soli a podobne.Vyšlo zo mňa cca 30 ks gelovitých "kamienkov",ktoré v svetlej stolici svietili ako smaragdy.Šiel som znova na sono,ukázal som ich tomu lekárovi,ten povedal že to nie sú žlčové kamene,ale klky z čreva nasýtené žlčou,ktorá sa pri vypudení pri požití cca 3 dl oleja vylúčila a takto vyzrážala.Sono ukázalo opať 3 kamienky ako aj predtým.Odvtedy som si dával pozor, aby som neurobil dietetickú chybu a s kamienkami som prežil bez úhony skoro 17-18 rokov.Až raz po zjedení sleďa mi došlo nevoľno a ukrutný záchvat.Nasledovala pohotovosť,hospitalizácia,laparoskopické odstánenie žlčníka.3 kamene mám v šuplíku na pamiatku.Operatér mi povedal, že od kamienkov bola stena žlčníka na jednej strane tak stenčená,že hrozilo predratie steny.Je to pár rokov odvtedy a žiadne problémy nemám,zjem úplne všetko,trávim dobre,pijem žlčopudné bylinkové čaje.

Mesačný princ

Kycera - prvý článok môjho prsta meria 7cm :D

A ak by existovala aj neoperatívna cesta, tak by ju lekári určite zvážili a povedali mi o nej...je na tom zdravotníctvo až tak zle, že musia nasilu do človeka rezať?

neviem....

Kycera

@ Mesačný princ, lekár Ti toto nepovie. Svojich kamienkov sa dokážeš zbaviť aj sám!

@ Zapper, ten Tvoj bol malý. Sú oveľa väčšie - aj cez 3 cm a vtedy môže prísť ku komplikáciam! A my predsa nechceme niekomu poradiť tak, aby sme jeho zdravotný stav zhoršili, či?

zapper

Nechcem sa chváliť, ale môj najväčší bol ako prvý článok prsta, ako napr. biela veľká fazuľa, a po čase to stvrdlo opäť na kameň, inak to po vypudení malo zvláštnu mäkkú tvarovaciu konzistenciu, preto to asi vôbec nebolelo, prispôsobilo sa to prechodným cestám.
A pravda je, že pred kúrou sú potrebné určité kroky vykonať.

Mesačný princ

Je to zvláštne...mne indikovalo sono asi 40 kúskov a nikto mi nepovedal, že by sa dali z tela vylúčiť inak ako operáciou a odstránením žlčníka....

Kycera

Je pravda, čo Ti tu chlapci popísali, len... Len to má jeden háčik. Záleží totiž od veľkosti kameňa, Ty máš solitér, a jeho zloženia. Ak ich je viac, potom sú menšie, pieskové a tie sa dajú takto zo žlčníka vypudiť a žlčník Ti ostane. Ale pred samotnou kúrou si musíš vyčistiť hrubé črevo. V Tvojom prípade by som bola opatrná. Pri operácii Ti odstránia aj žlčník, nielen kameň! A zmenšiť sa nijako nedá.

Standak

No,mal som ine problemy,ale robili mi aj sono zlcnika a vraj bol cisty,,,na radu znamej som skusil to cistenie pomocou stomaranu,glauber.soli,oliv.oleja atd.,skratka da sa to najst na nete. Po tejto kure so mna bezbolestne a bez operacie vyslo do tristvrte horcic.pohara zlcovych kamenov. Trosku drasticke,ale vyhol som sa skalpelu.

zapper

Už to tu bolo popísané, treba trochu hľadať na fóre. Inak žlč. kamene som vypudil sám bez operácie a doktorov pomocou pečeňovej kúry.