Dobrý deň. Vie mi niekto pomôcť čo znamená výsledok zo sona štítnej žľazy? - početné lézie s cystickými ložiskami, podobne aj isoechogénne uzly s anachogénnou cystickou zložkou (dg.regresívne uzly) a viaceré cystoidné uzly aj s obsahom kalcifikátov bez výraznejšej vaskuarizácie v CFM. Je tam podozrenie že ide o rakovinu alebo treba len sledovať?
Sono štítnej žľazy
Tak či tak ti správne odpovie lekár pretože on pozná tvoju anamnèzu a on ma tvoje výsledky takže nestresovať a vyčkať
Ano ale to je výsledok zo sona a endokrinológovi som objednaná až o 2 týždne. Podľa toho, čo je písané na nete sa za kalcifikátmi v uzlinách môže skrývať nádor. Mám rovnako zvýšenú aj hladinu parathormonu(180), čo môže byť tiež signálom nádoru alebo metastáz, ale rovnako to môže byť signál že tento paratormon produkujú spomínané uzle. Nie som lekár, nevie aké sú to regresívne uzly a ani cystoidné uzly s obsahom kalcifikátov....
Medzi cystou a rakovinou ( cancer ) je rozdiel máš tam po latinsky napísanú diagnózu ( dg ) takže máš tam cysty a nie rakovinu a vôbec prečo sa nepýtaš svojho lekára? On je za to zodpovedný