Dobry vecer.
Rad by som si precital, ci niekto mate nejake ritualy. Napriklad ranajsiu kavu, specialny cajik, odstavene ovocie, jacmenne kase alebo vecerny kupel? Sprcha? Pocuvate pri zaspavani hudbu? Alebo radio?
Vecerna prechadzka?
Bez coho sa nezaobidete?
Dakujem.
Ritualy
Rituál je naozaj niečo úplne iné. :o)) By som si pozrela nejaké filmy o čarodejníkoch, mágii a tak.:o)
To, čo si popísal, je niečo, čo manželka iba rada robí. Lebo sa jej to páči, je to pre ňu príjemné, ukľudňuje ju to, je to podnetné. Zvykla si to robiť a keďže pravdepodobne neovplýva príliš veľkou toleranciou, tak nerieši tvoj postoj k tomu. A keďže ty zase pre zmenu sa asi moc nezamýšľaš, prečo to robí, jediné, na čo prídeš, je, že ti to vadí. Musím ťa ale upozorniť, že pri takomto postoji ťa čakajú nič moc roky spoločného života. Keď ťa po čase začne vytáčať aj to, ako dýcha. ;o)
Mali by ste sa spolu porozprávať, aby ste našli nejaké rozumné riešenie a spolu si aj vymyslieť niečo, čo radi robíte obaja a spraviť si z toho ten svoj *rituál*. A na otázku, prečo to páry nerobia? Lebo nemajú dôvod, chuť, záujem, sú príliš sebeckí, uzavretí druhému. :o)
Mam povolene. Budem pisat dalej.
medicamentus, citam, ze menis ritualy a rozchadzas sa s touto strankou. och. tak nech sa ti dari a mas nove, lepsie ritualy. :)
o 6,00 si zalievam cakankovu kavu a bylinkovy caj. Potrebujem 30 minut uplne ticho na zoradenie myslienok. Moj jediny ritual.
Že si spravím kávu, tak to má byť rituál? To mi príde skôr ako zvyk, ale nie ako rituál. Pod rituálom si predstavujem niečo iné, resp. si už radšej nechcem ani nič predstavovať, pravdu povediac.
------------------------------------------------------
Ešte báseň
Na jar sa ja veľmi teším, už niet snehu, už si bežím. Teším sa na snežienky, keď zas´ opäť rozkvitnú. Veru, že si ony zvyknú, veru že si ony zvyknú na tú moju vázičku. Do vázičky dám ich dvadsať, nech to v dome zavonia. Neviem, či mi susedia, takú radosť umožnia:-) A keď ich viac natrhám, na trhu ich popredám, postavím sa k pani Zeler, s ktorou by´ch ja nerád po.er.
pekne si to popisal
asi chce mat kazdy klud, preto nie spolocne :) ale bolo by to peknee
lenze cigareta ani kava nie ani keleovavasilkova atd takze...:)
mna by to tiez vytacalo ale ty si uz urcite zvyknuty
ritualy su super :D aj mne sa kedysi nimi darilo iritovat jednu byvalu spoluziacku co k tomu mala dake poznamky ...
Jej, to ma mrzi, ze nema nikto ritualy.
Pytam sa to preto, ze moja zena ma svojimi ritualmi vytaca.
Ze si robi kupele s kvantom sviecok a vonnych tyciniek, som si zvykol, aj ked sa bojim, ze raz vyhorime.
Ze si citala v posteli KeleovuVasilkovu do tretej som tazko preglgal.
Teraz pocuva radio a nechce si dat sluchadla, lebo jej to vadi v usiach.
Mne vadilo svetlo a teraz mi vadi tiche mumlanie radia.
Vstava o 5 . Rano fajci na balkone s kavou, ide na zachod a potom je 30 minut v kupelni a oddymuje sa a maluje sa. Vonia sa.
Moj ritual je taky, ze si urobim hned 2 kavy. Prvu pochlipkavam v posteli, kym sa neuvolni WC a druhu uz s ranajkami.
Preco si partneri nehladaju spolocne ritualy?