priserna uzkost po rozchode.

Príspevok v téme: priserna uzkost po rozchode.
Milan83

Pred cca mesiacom sa so mnou rozisla priatelka (boli sme spolu 7 rokov a planovali svatbu). Prve 2 tyzdne po rozchode som pocitoval smutok, beznadej a dalsie priznaky ktore by mali byt v tomto stadiu po ukonceni vztahu typicke. Potom som sa zacal citit o nieco lepise ale pred tyzdnom som sa vratil do nasho spolocneho bytu odkial sa odstahovala a odvtedy pocitujem neprestajnu uzkost doma ci v praci. Asi az vtedy som si uvedomil ze je to definitivne.
Uz niekolko dni sa v praci nedokazem na nic sustredit a mam strach ze ak to takto pojde dalej ze nakoniec o pracu aj byt mozem prist. Uzkost pocitujem takmer neprestajne a mam aj problemy so spankom ktore ma predtym v zivote nikdy netrapili. Priatelka my bola v zivote najvacsou oporou a mam pocit ze bez nej tuto krizu nezvladnem. Skusam sa neustale odreagovavat (byt s priatelmi, sportovat, sledovat serialy) a na problemy nemysliet ale citim ze nic nepomaha. Je nieco taketo po ukonceni dlhodobeho vztahu u ludi normalne ?

julienl

nerev.....hlavu hore....ja som sa tiež rozisiel....a nerevem....medituj, cvič....nechaj sa pofajčiť kamoškou :)...prejde ťa všetko

Alessandra99

Mesiac po takomto dlhoročnom vzťahu je veľmi krátka doba. Je jasné, že prežívas ťažké stavy a myslím si, že ešte aj dlho to tak budeš pociťovať.

Čo poradiť? Napadlo ma len to, aby si čo najviac času bol s blízkymi ľuďmi - rodina, kamaráti, proste nebyť sám, lebo vtedy človek najviac myslí nato čo stratil, analyzuje, premýšľa nad minulosťou - a to vylepseniu nepomáha.

Dôležité podľa mňa je aj aby si vedel presný dôvod - prečo sa rozišla, aby ste to mali akoby vydiskutovane , potom sa ľahšie môžeš pohnúť vpred, keď vieš, kde sa stala chyba, resp. čo ju viedlo k tomu, že už s tebou nechce viac byt.

Prajem veľa síl !!!

jarmila1

Je to uplne normalny stav a chce to len cas aby sa to dalo do poriadku. Jasne ze chyba a vsetko ti ju pripomina ale rychlo a na silu to nepojde..Bude drzat palce.

neviem111111

neviem co by na tom malo byt mimo. ano, vylieci to cas, ale ked je momentalne v takom stave, ze ani nespi a nie je ani schopny pracovat kvoli uzkostiam, asi by bolo dobre aj nieco proaktivne podniknut okrem cakania.

neviem111111

podla mna to normalne je. ak sa v tom byte necitis dobre a mas byt kde inde (alebo mas moznost napr. najst si iny podnajom, ak to nie je tvoj byt a pod), tak odtial na chvilku odid.. ak je to tvoj byt, mozno skus poprehadzovat nabytok, zmenit farbu postelnych obliecok atd, nejake blbosti, ktorymi ten byt "zmenis", mysim ze by to mohlo pomoct.