Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Oslovovanie, zoznamovanie :)

Príspevok v téme: Oslovovanie, zoznamovanie :)
seanpaull

Už tu bolo viacero tém o tomto, ale...

Ako sa má človek zoznámiť bez toho aby to nevyzeralo silene ?

Predstavte si, že ste človek, ktorý nemá absolútne žiadnych známych, žiadnych kamarátov, peniaze.. jediné čo má je domov a najbližšia rodina a pes. Predstavte si že ste človek, ktorý má už dávno po 20ke a v živote nemal vzťah ani nič s tým spoločné. Predstavte si, že v živote o vás nikdy nikto nemal záujem a vy ani vôbec neviete ako to chodí a ste si neistí. A všetci okolo vás niečo majú, len vy ste zaseknutý na jednom mieste stále.

Nikoho nemáte, žiadnych známych, len svoju rodinu, psa, počítač a svoje knihy. Ak ste vonku tak sa len sám prechádzate, alebo bicyklujete, alebo beháte... A do klubov nechodíte, lebo nemáte s kým. Na oslavy nechodíte lebo nemáte s kým. Každý rok sú vaše narodeniny jeden veľký fail, kedy spolu so psom a rodinou si večer potichu pripijete pohárik vína na zdravie a ide spať. A v živote ste neboli na žiadnej diskotéke, na zábave, na festivale, v divadle, v reštaurácii a tak neviete ako to chodí.

A oslovovať náhodne ľudí v autobuse, alebo na zastávke, alebo na ulici, alebo pred výlohou v obchode, alebo v obchode, alebo na letisku, alebo pri pokladni, alebo v obchode s potrebami pre psov, alebo kdekoľvek, kde sa verejne náhodne vyskytujú ľudia.... to je divné a boli by ste za debila. Ale dajme tomu že nie (aj keď s najväčšou pravdepodobnosťou áno). Aj tak stále existuje riziko, že ten koho oslovíte už niekoho má a vy sa totálne strápnite. A keď vám to nevyjde niekoľko krát tak sa to po okolí o vás rozkríkne a vtedy už ste úplne v p***.

Keď sa chcete zoznámiť, ale ľudia chcú ľudí, ktorí nič nehľadajú... ale vy hľadáte a nemáte nervy hrať sa na to že nehľadáte... Keď ľudia nechcú zúfalcov, ale vy STE zúfalec, pretože aj vy chcete niečo zažiť, ale nezažijete, pretože to chcete. A chcete tak strašne až sa vo vás pocity varia ako voda a máte chuť roztrieskať všetko okolo vás.

Ale ste zaseknutý v začarovanom kruhu, z ktorého niet úniku a čím viac krát ten kruh prejdete, tým viac sa trápite, a čím viac sa z toho kruhu snažíte uniknúť, tým viac sa to nedá... A nikoho okrem rodiny nezaujímate. A ani nie ste pekný, ani ničím výnimočný.. skôr podpriemerný čo sa fyzických aj psychických vlastností týka.

Keď každý koho poznáte už niekoho má alebo vás nechce. A keď pre vás spoznávanie ľudí je veľmi ťažké, pretože nemáte takmer žiadne príležitosti...

Osloviť niekoho len tak.... to je veľmi riskantné. V cene je vaša dôstojnosť, celá vaša reputácia, celé všetko, na čom stojí váš potencionálny úspech. A to je príliš veľká cena aby to človek obetoval v hre, v ktorej je to väčšinou len o náhode.

TAK, a teraz mi dajte riešenie. Ako by ste sa dokázali zoznámiť, keby ste boli v takej situácii, akú ste si mali podľa textu predstaviť ? Predstavte si, že ste ten človek a skúste to :-)

Renculaa

Treba niečo spraviť aby sa tvoja situácia zmenila. Keď nebudeš nič robiť nečakaj ani že sa niečo zmení

Cariboo

seanpaull, mozes prezradit kolko mas rokov?
suhlasim s prvym prispevkom, pri praci prides na ine myslienky. v dobrom kolektive sa sem tam naskytne aj prilezitost nadviazat kontakty, ktore ta posunu dalej.

jedine co isto viem poradit, nech akokolvek chces, nesmies posobit zufalo. to potom vyzera, ze si si dotycnu nevyhliadol preto aka je vynimocna, ale pretoze bola prave "poruke"

oktobrova

iiii ti super pise, aj denisa. ze ma take problemy aj princ by som nepovedala.
pre takych ako ty su IDEALNE zoznamky na nete. mozes si pisat a zoznamovat sa donemoty, ked ti to v reali robi taky problem. natrafis na podobnu babu, ani jeden nechce byt sam a uz mozte niekam vyrazit. svoj k svojmu. nema zmysel hladat si inak zalozenu, lebo s takou nevijdes.

denisaf

uspesny clovek je uspesny lebo nad sebou neplace ale maka na sebe aj cez bolest... v zivote bohuzial nic nieje zadarmo

denisaf

llll ti to tu dobre napisal namiesto toho aby si sa stale sustredil nato co nemas zameraj sa na seba a svoje nedostatky. V prvom rade ries pracu a zamestnanie proste to je alfa omega. Na tomto fore si vsimam jednu vec. Strasne vela ludi sa donemoty stazuje nato co nemaju co by chceli ale vobec nic preto nespravia. Ja som po strednej skole robila upratovacku, vo vyrobe zobrala som hoc co aby som mala vlastne peniaze. Nemala som lahke detstvo ani dospelacky zivot ked som mala vztah tak muz vzdy len problemy narobil ale nech sa stalo cokolvek vzdy som isla dopredu. NIkdy som nestala na mieste neplakala doma do vankusa ze stalo sa mi toto a toto tak sa budem hnevat na svet ako decko. Pises ze mas uz davno po 20tke studujes ci robis? Vies stazovat sa vie kazdy ale spravit nieco pre zlepsenie situacie to dokaze len malokto.

Mesačný princ

Ako keby si o mne napísal...

S tým, že je pre mňa nemožné sa zamestnať...čiže peniaze nie sú

Ale zaujíma ma, čo sem kto napíše

llll

Kedže nemáš peniaze , tak predpokladám, že ani prácu. Takže si nájdi prácu, slušne sa obliekaj a správaj sa milo. A v práci budeš mať určite kopec fajn kolegov s ktorými môžeš chodiť von aj mimo práce. Hlavne to všetko nesmieš vidieť tak čierno ako to opisuješ. Namiesto sebaľútosti sa radšej sústreď na to ako na sebe pracovať. Potom to zoznamovanie už pôjde samo.