Predávkovanie železa, existuje také niečo?

philips

Vstrebávanie železa je regulované spätnou väzbou pomocou hormónov. Je vysoko nepravdepodobné, ak nemáš porušenú spätnú väzbu, aby nastalo predávkovanie orálne podávaným železom. Prí vyšších dávkach hrozí akurát tak zápcha.

Ipsilon

Ja som to čítal len zbežne. Mňa to až tak neinteresovalo, to železo. Ja keď to preženiem, tak ka.ím direkt železnú rudu:-)
Okrem toho si myslíš ovečka, že každý má našprtanú anglinu v odbore chémia? Ja riešim iný fach z tohto jazyka, isto nie chémiu:-)

0vecka

no kebyze si precitas wiki tak vies ze pri uziti dennej doporucenej davky sa urcite nepredavkujes teda ani ked ju 3x prekrocis

Ipsilon

Treba sa o tom poradiť s lekárom. Každopádne to treba sledovať, že čo bude ďalej a podobne a podľa toho reagovať.
Ako sa vraví: všetkého veľa škodí. Toho sa treba držať v prvom rade:-)

Zeleznicek

žiadne vínko a nič podobné nekonzumujem vo veľkom množstve. No proste som mala v tele málo železa (zistili mi to)a naposledy mi povedali že už je to v norme a ja ho stále beriem a nechcem aby som sa ho predávkovala ak by sa dalo železom predávkovať. Okrem toho mám každý mesiac menzes a tým sa mi železo stráca a neviem ako často ho konzumovať keďže dostávam menzes.

Ipsilon

Čo som si prečítal to, čo je uvedené vo Wikipedii, tak teoreticky také niečo možné je. Telo sa s tým vie ako tak vysporiadať, ale bolo tam spomenuté aj možné poškodenie buniek (damage) a tak ďalej.
A prečo by si sa mal predávkovať železom? Piješ veľa červeného vínka alebo sú tvojou najobľúbenejšou koreninou klinčeky?:-)