Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Škvŕkanie v bruchu a ťažoba na žalúdku

Príspevok v téme: Škvŕkanie v bruchu a ťažoba na žalúdku
bublinaaa

Dobrý deň,

už asi dva mesiace pociťujem v bruchu zvláštne pocity prelievania nejakej tekutiny alebo presúvania akýchsi bubliniek. Sú vždy spojené so zvukmi, ktoré sa zväčša objavujú, keď je človek hladný, je to niečo ako žblnkanie, škvŕkanie, bublanie, vŕzganie... Vychádzajú však nielen zo žalúdka, ale celej brušnej dutiny. Druhou nezvyčajnosťou je, že sa neobjavujú len keď som hladná, ale prakticky kedykoľvek - nezávisle na jedle, časti dňa alebo type potraviny (mlieko, lepok... - takže alergia to asi nebude). Netvrdím, že ich mám nepretržite, ale určite omnoho častejšie ako bežní ľudia. Hlavne v tichej miestnosti to vie byť veľmi nepríjemné až trápne.

K bezbolestným zvukom sa v posledných týždňoch pridala aj ťažoba na žalúdku, ako aj občasné pálenie, horúci pocit v oblasti žalúdka (ktorý nezasahuje do pažeráka - čo vylučuje reflux).

Chcem sa preto opýtať, či s tým má niekto z vás skúsenosti. Čím by mohli byť takéto potiaže spôsobené?

tribitka

treba vyskusat nieco na parazity, tiez som mala problem s travenim, mne zabrala kura SCRAM™ Antiparazit, od HealthForce je to prirodny produkt ziadna chemia

DrMajakova

Môže byť zatým úplne všeličo, asi je lepšie s takýmto typom škvrnia v bruchu si zájsť k lekárovi a presnejšie sa spýtať vyliec.sk

Gima

Napi sa: acidofilneho mlieka, alebo šťavy z kyslých uhoriek alebo zo štavy z kyslých rybičiek. Pomáha pri prejedení. A to škrkanie patrí k dobremu tráveniu alebo máš gazoestrofagálny reflux. Čiste teoreticky.