ako zbavit psa zapachu z ust..umyvam mu zuby kazdy druhy den a niekedy mu smrdi ako zo zadku....
Zapach z ust "pes"
Biela Kobra,presne tak,máš úplnú pravdu a aj to dievča dole:) Žiadne tyčinky a blbosti ale normálne navštíviť zubára a BK poradím ti,my dávame nášho psíka na čistenie zubov ultrazvukom a musím poklopať,deje sa to bezbolestne,psíka nám uspia lebo náš by neotvoril papuľu len tak:D maximálne potom je trošku oťapený,inak uplne pohode:)
Už keď sme pri tom veterinárovi, rada by som sa opýtala na vaše skúsenosti s odstraňovaním zubného kameňa ultrazvukom. Na jednej strane je o tom všade reklama, na druhej mi niektorí veti povedali, že je to nepresná metóda, ktorá môže psovi ublížiť, a že najlepšie odstraňovanie je klasicky - zubárskym náčiním. Takže odstraňujeme klasicky... Ešte by som podotkla, že nielen niektoré plemená, ale aj niektoré farby sú náchylnejšie na ochorenia zubov, ako u psov, tak u mačiek, na čom sa zrejme podpísalo šľachtenie. A smrad z papuľky je ten najmenší problém, presne ako tu bolo povedané, kameň vedie k zápalom a stratám zubov, zápalom ďasien a zhoršeniu celkovej kondície zvieraťa, keďže nemôže poriadne žrať.
Čo sa týka kadejakých tyčiniek a granúl na "čistenie zubov", tak to je ako keby sme si my čistili zuby čipsami a slanými tyčinkami. Trochu pomáha ako posledné jedlo žvanec surového mäsa, ale ak má pes vrodenú dispozíciu na tvorbu zubného kameňa, tak už len pravidelné kontroly u veterinára.
Anett-žiadne umyvanie a trubičky pre psa ? .keď raz ma zubny kameň nepomože mu ani svätená voda a nie ešte blbé trubičky,za ktore vyhodíš peniaze a prd z toho maš,psa treba dôkladne prezrieť u veterinára,pokiaľ ma zubny kameň ako pisala nižšie slečna,tak to treba určite zlikvidovať pretože sa tam dostane zápal.psovy začnu padať zuby a ste v hajzli s prepáčením,naš pes tak aj odišiel,babka sa nestarala,stale si pazurmi rýpal do zubov,zaniesol infekciu,vytvoril sa zápal a ten pes sa 3 mesiace trápil,nakoniec ho dali uspať lebo mal totálne zhnisanú papuľu a nedalo sa s tým nič robiť.. Takže .. veterinar a nie tyčinky, hej tyčinky ako prevenciu nie ako liečbu ..
Nie nie nie,, žiadné umývanie.. Náš yorkshier mal tiež zápach tak sme mu kúpili tak trubičky na žúvanie a pomohlo:
shopeee.com
Niečo podbné ako denstiks či ako sa to píše..
Ale daj si pozor na dávkovanie.. Na obale máš presne koľko :D
Carrie123 držím palce aby ste sa z toho dostali! :))
to sú teda problémy to vám poviem
dakujem :) ja mam Jack russel fenka :)
Ahooj:) Ak sa nemýlim, mala by si čo najskôr navštíviť veterinára,jedná sa najskôr o zubný kameň,ktorý sa psom veľmi rýchlo šíri a tak vytvára neznesiteľný zápach z papule:) Viem o čom hovoríš,mám jazvečíku a tej pred nedávnom neuveriteľne zapáchalo z papulky,navštívili sme veterinára,dali sme za to asi nejakých 20-25 eur a máme po probléme,lebo niekedy som mala pocit akoby sa vyváľala v nejakej zdochline a predstav si,to ten kameň .. Nie som veľká psičkárka a nebežím za veterinárom za každú blbosť ale ten kameň sa doma nedá vyčistiť a tak nam pomohol iba doktor,potom neskôr som kúpila v obchode pre zvieratá takú malu zubnú kefku na prst,ktorá ťa výje do 2 eur a s tým jej čistím zuby(nikdy sme našim psom nečistili zuby ale dnešné psíky su fakt náchylné na hocičo) kúpila som pastu pre psov lebo ľudská pasta je nebezpená,jednak štípe a po druhé psy pastu prehltávajú a to može viesť k poškodeniu tráviaceho traktu alebo otrave ale k otrave samozrejme zriedkavo ale ..načo ryskovať .. Držím prsty!! :)
To je normálne veď je pes nie človek