Ahojte, budem vdacna ked si precitate a poradite mi co mam s mojim problemom robit. Som na dne, myslienky uz mi smeruju len na smrt.... Milion ludi je na tom horsie ja viem, som mlada cely zivot pred sebou nechcem to vzdat...Uz dlho bojujem s tazkymi depresiami, uzkostami. Vystriedala 12 druhov AD, benzo, neuroleptik...Ale nikdy to nedoslo do stadia kedy som sa stala uplne bez chuti do zivota, som bezcitna a moje emocie su totalne v .... Je mi prakticky vsetko jedno, beriem valdoxan a dalsie "ukludnujuce"lieky co uz mam pocit ze mi nic nepomaha. Necitim nic, len smutok ze do rici som vo veku kedy ostatny pracuju, studuju, zabavaju sa, su vesely a maju cinnosti co ich naplnaju. Mna nic uz nedokaze rozveselit. Nic nepomaha.... Nikto mi nedokaze pomoct, pochopit ma. Ani ja sama sa uz nechapem, racionalnym zmyslanim vsetko si uvedomujem ale neviem z toho von... Ani cvicenie, moj psik, byt s priatelom a rodinou vsetkp ttoto mi zacina byt ukradnute,nepodstatne. Psychiater, psycholog len same omacky nakecaju co mi nepomaha. Nedokazem si najst pracu,brigadu lebo proste som zdepkarena bezcitna troska..... Neviem co mam robit, prosim pomozte mi niekto lebo mne uz aj moj vlastny zivot zacina byt ukradnuty.... Ajked si stale hovorim ze bude lepsie... Nieje a obavam sa ze ani nebude
Neustale prazdno v dusi, bezcitnost..vsetko kvoli AD
Vedla v diskusii radia knihu Miluj svoj zivot. a este nejaku..
tuto zas nejaka kocka tiez celkom fajn pise:
Záleží na tom, aká je príčina depresie. Každý lekár tvrdí, že príčina je biochemická, porucha neurotransmiterov a podobne. Ale príčina tejto príčiny už nikoho nezaujíma. Verila som doktorom a roky sa napchávala liekmi. Nakoniec ale depresie ustúpili zmenou okolností, ktoré viedli ku zmene môjho postoja voči životu a sebe samej a nakoniec zmenili aj moju osobnosť.
Recidíva hrozí vždy, ale je to skôr prirodzená reakcia citlivého človeka na ťažké životné podmienky. Vonkajšie i vnútorné. Len ma udivuje, ako neustále riešite tie povrchné prejavy...
Človek má vedomie a a podvedomie..má dušu, nazvite to ako chcete. Naša nehmotná zložka má taktiež svoje potreby pre zdravie a šťastie...keby sme ich hľadali, tak by sme ich nachádzali a všetky látky a ich prenášače v mozgu nebudú poruchové.
debata.pravda.sk
Nevysli nejake knihy od podobnych ludi?
bojovat sama to je na dlhe lakte
No ano, smutne filmy max plac u mna vyvolaju a to mam aj niekedy len tak ked si uvedomim ako som dopadla nahovno.. Vies ono sa tazko nadvazuju nove kontakty ked som uz negativny depresivny clovek :-( nedokazem sa zmenit... Ajked velmi chcem
aj smutne filmy vraj vyvolavaju emocie a tak pomahaju
a novi ludia by ta nenadchli? skus
Ked som s kamaratkami, priatelom, hocikde. Je tazke sa pretvarovat ked som prazdna...Vycerpava ma to. Chcem naspat cvicit ale donutit sa k niecomu ked som bez motivacie a chuti do niecoho. No neviem ako s tym bojovat
Chcela som tolko krat vysadit.. Raz som vysadila postupne a ten tras, mozog ako v hmle, strasne panicke uzkosti boli fakt neznesitelne..preto sa bojim
vysadit lieky a bojovat sama si skusala?
ja by som skusila cvicit do zblbnutia aj ked ma to nebavi
a este skus zit velmi extrovertne, mat vela znamych, akcii, podnetov, aspon na chvilu urob zmenu