Dobry den, prosim vas, kamarat pred dvoma tyzdnami bol u psychologicky s tym, ze ma vela priznakov schizofrenie. Nevedel normalne fungovat medzi ludmi, bol paranoidny, neustale pocul hlasy, ktore mu vulgarne nadavali. Mal jedno sedenie, kde mu dali lieky, tuto stredu dalsie sedenie, lieky nechali rovnake a teraz ma prist az o dalsi mesiac a nejako extra sa mu to nezlepsilo. Je to normalny postup? Nemal by chodit castejsie? Sa vazne bojim, ze si nieco urobi. Zatial mu povedali, ze ma akutnu polymorfnu psychoticku poruchu s priznakmi schizofrenie. Vraj lieky trosku pomohli a stale spi, ale... :-/
Malo navstev psychologa?
Dakujem. Len som sa chcel uistit, ze to nebude zanedbane. Videl som ho uz v dost zlom stave a nerad by som, aby to bolo este horsie
Ucinky tychto liekov liecby nastupuju az o take 2-3 tyzdne. Bol u psychiatricky po prvej navsteve, kde mu predpisala nasadila lieky po 2 tyzdnoch (casovo to sedi, aby posudila, ako znasa lieky liecbu, ako sa javi jeho stav ai). Teraz ma prist o mesiac. Je to normalny bezny postup.
Ale. Ak sa citi pacient zle, neustupuju priznaky ai - moze prist aj skor. Hlavne aby s nou komunikoval a nic nezatajoval, ako mu je, priznaky prejavy ai.
Okrem psychiatricky by mal skusit aj terapie u klinickeho psychologa
Tak psychiater, pomylil som sa. A tema vymyslena nie je. Normalne sa pytam ludi, co s tym maju skusenost, ci mesiac medzi sedeniami nie je dlha doba.
Psycholog lieky nepredpisuje,to robi psychiater.Ked si myslis,ze je kamaratov stav stale zly,treba hucat do psychiatra.Lekari (psychiater sa medzi nich tiez radi) sa casto nezaujimaju o pacienta a pacient sam ma vyvijat snahu o liecbu,pripadne niekto blizky,ked pacient nie je v stave tak urobit.