Ako riešiť situáciu s chorým dieťaťom?

Príspevok v téme: Ako riešiť situáciu s chorým dieťaťom?
N_atalia

Dobrý večer,
neviem, či to práve patrí sem a je mi trošku hlúpe sa aj sťažovať na mamu, ale už nemám jednoducho riešenie.
Dcéra nastúpila do MŠ v septembri ako 2 a pol ročná a každých 10 dní si priniesla z MŠ nejakú infekciu. Ja som riešila situáciu posilňovaním imunity, v novembri už bola chorá pomenej. Vtedy mala moja mama menší výstup, že také malé dieťa do MŠ nepatrí a mne je prednejšia kariéra a doslova ma donútila vybrať dieťa z MŠ.
Malú som vybrala z MŠ od decembra a odvtedy do výchovy dcéry takmer nemôžem ani zasahovať. Moja mama jej kúpi všetko, čo si zmyslí, potom mi malá doma vykričí, že na nej šetrím, lebo babka jej to kúpi. Pred vianočnými sviatkami sme skončili so zápalom pľúc, lebo malá jedla každé poobede nanukovú tortu. V decembri bola častejšie chorá ako dovtedy o januári ani nehovorím. Včera som mame povedala, že sa mi nepáči, že hucká malú proti nám, tak dnes skoro ráno nám zavolala, že ona kvôli mojej dcére ochorela a má nádchu. Malá putovala ku svokrovcom, ktorý bývajú od nás na 20 km a okrem toho je svokra onkologická pacientka. Bola som pozrieť mamu, tak sa zahrala na smrteľne chorú, lebo ju nakazila vnučka.
Ja mám od septembra prácu vkuse na OČR byť nemôžem. Ak nechám túto prácu, tak už v živote zrejme nič lepšie nenájdem.
Svokra je onkologická pacientka a choré dieťa tam nechávať nechcem, hoci oni sú maximálne v pohode. Manžel podniká, takže je väčšinu času mimo domova. Podnikanie až tak dobre nefičí, že by som si mohla dovoliť byť doma s dieťaťom, ktoré už má mimochodom aj tak vyše 3 rokov.
Ako by ste riešili situáciu vy? Budem vďačná za každý nápad.

Messje

Natalia
Prepac ale tvoja mama je jeden sobec ktory ma vo vsetkom pravdu a ide cez mrtvoly keby aj mala ublizit.Ziarli.Co by mala lutovat,byt stastna,ze je zdrava,tak sa obuva do choreho cloveka,ktory uz toho nema vela na vyber.Naozaj...nemusis sa vadit s mamou ale ukaz jej ze od zajtra si rozhodujes sama.A ked ju mala nakazila a ona umiera,viac ju tam tu malu na cas ani nevoz.Nech si uvedomi.Vybav si skolku a bud spokojna.Dietatu to neublizi,neboj.

N_atalia

Ďakujem. Tak takmer všetci ste ma utvrdili v tom, že by som mala vrátiť malú späť do MŠ.
V MŠ vážnejšie chorá naozaj nebola, ale boli to bežné, opakujúce sa prechladnutia. Kým som s ňom bola na MD, tak chorá nebola vôbec, takže prvýkrát sa s vírusmi a baktériami dostala do styku v detskom kolektíve.
Som typ človeka, ktorý sa nerád háda a moja mama to zohrala tak šikovne, že pred malou sme vždy zostali my, ako rodičia, ktorí jej nedoprajú. Teraz ma veľmi vytočila, že sa hrá na "umierajúcu", lebo moje dieťa ju nakazilo. Popritom mi vždy hovorila, prečo malá nie je u nich. Vkuse mi trepe na svokrovcov, lebo mojím najväčším problémom je vraj, že svokra sa do nás nemieša, ale podľa nej len preto, lebo sa nechá ľutovať. Popritom je vážne chorá a každé 3 týždne ju manžel vozí na chemoterapiu.
Už naozaj u mňa pretiekol pohár trpezlivosti....

kafe

ako by som situáciu riešila ja? Na mamu by som sa vykašľala, našla si dôchodkyňu, susedu, ktorá by mohla deculo opatrovať keď je choré (a zaplatila si ju, tých pár dní vás finančne nezruinuje) a žila by som si svoj život - muž, naše dieťa (chodiace do škôlky) a ja. Minimálne na pol roka by som babku odstrihla zo svojho života.

Malé deti sú na takéto trenice, napätie v rodine, nepohodu veľmi vnímavé. A ono sa to odzrkadľuje na ich zdraví. Takže AJ kvôli dcére a jej imunite, snaž sa žiť a vytvoriť takú pohodovú atmosféru doma, aby podporovala tvoje i dcérino zdravie. Nehovoriac už o tom, ako zle babka pôsobí na dieťa, že jej dovolí všetko... Proste nie. Mame si až nepochopiteľne ustúpila, prečo? Ak nevie, kde je jej miesto, tak asi potrebuje aby ste jej ho ukázali. Dovi dopo, zaobídete sa aj bez nej.

a_dr1a

Prva chyba bola vziat dieta zo skolky.
Takze ak je to este mozne, vrat ho tam.
Nas maly tiez nebyval chory a ako nastupil do skolky tak si presiel chorobami, ale aj tym sa predsa zoceluje a buduje si imunitu.
Takze dieta vrat pekne do skolky. Ak bude chore, tak iba pocas choroby zostat s nim doma (ty muz ci svokra mama). Vsak to byva zvacsa cca tyzden. A zas vyzdravie. Materska skola je OK zariadenie. A este nieco. Kazdy si dovoluje iba tolko, kolko mu ta druha strana dovoli a umozni. Aj ked ide o tvoju mamu, urci jej hranice a mantinely. Za dieta si zodpovedna iba ty a tvoj muz.

Jaja15

Je prirodzené, že dieťa býva nástupom do materskej škôlky častejšie choré.Na druhej strane sa tým posilňuje detská imunita. Tým si prešli asi všetci rodičia. Pokiaľ dieťa nebýva extrémne choré, teda v kuse na ATB, ale len nejaké soplíky, občasné kašlíky, tak je preň určite vhodnejšia škôlka. Ma vašom mieste dám dieťa späť do MŠ, babka ho môže varovať keď bude choré, prípadne si zožeňte nejakú vysokoškoláčku alebo čipernú dôchodkyňu ktorá bude môcť za babku zaskočiť(a bude rada že si trochu finančne polepší). Ak má dieťa slabú imunitu a býva naozaj choré, tak sama doktorka navrhuje aby s ním ostala matka doma - v tom prípade má matka nárok na platenú predĺženú materskú dovolenku(zo zdrav.dôvodov).Alebo ďalšia materská:o))Pravdou je, že väčšina mamičiek dáva deti do škôlky aj so soplíkmi aj kašlíkmi a doma s nimi ostávajú len v prípade, že majú teplotu alebo sa ťahajú do postele a sú plačlivé...

Messje

Chyba je od zaciatku ze nechas mame dirigovat svoj zivot a doplacas na to ty.MS su pre deti.Reci ako ze si zla matka,neschopna..netreba pocuvat.Je to tvoje dieta a rozhodovat o vasej rodine je na tebe a manzelovi.
Co by som robila ja?Dala nazad dieta do MS.Ochorie,vyzdravie.Aj chorobami sa tvori imunita a v skolkach ochorievaju skoro vsetky deti.Prestan mamu pocuvat.Buchni si po stole a urob tak aby si bola ty spokojna.Mama vychovala teba ako bolo dobre pre nu.Teraz si mama ty tak rob ako je dobre pre teba.