Mám na tele veľa materských znamienok, nie takých vystúpených, sú to iba také fliačky. Mám ich hlavne na tvári, na rukách a v oblasti dekoltu. Stále mi pribúdajú. Neviete prosím či sú nebezpečné, čo ich spôsobuje a ako ich môžem odstrániť alebo aspoň zabrániť vzniku ďalších?
Neustále pribúdajúce materské znamienka
Mne lekár povedal nasledovné: Vystupujúce znamienka nie sú veľmi nebezpečné...skoro vôbec, ale rozmnožujú sa!
Čiže ak máš nejaké, čo i len jediné vystúpené niekde na tele tak ti budú pravidelne pribúdať ďalšie. Povedal mi, že 99% tých väčších, viditeľnejších a vypuklejších znamienok problém nerobí. Dokáže ho spraviť miniatúrne tzv myóm.
No ja neviem, počet ani tvar znamienok by som určite nepodceňoval. Mne lekár povedal, že každý, kto má znamienka, by si ich mal dať vyšetriť. Prosto niektoré sa preventívne odstránia a niektoré si budeš iba doma sledovať, ale ignorovať by sa rozhodne nemali. Možností je veľa, ja som vyskúšal v NU´CLINIC takú celkom modernú vecičku. Volá sa to Fotofinder bodystudio. Postavíš sa tam a stroj ti nasníma celé telo so všetkými znamienkami, a tak sa nemôže stať, že sa nejaké znamienko obíde, ale systém zachytí každý jeden pigmentový útvar na koži.
No takto.. znamienka môžu byť problémové. Hlavne ak vystupujú, trú sa o niečo (oblečko) alebo sa nejak menia tvar a pod.
Ja mám tiež dosť znamienok, tie, čo sa mi zdali podozrivé, som si nechala skontrolovať u kožnej. A tiež sa mi niektoré objavili a niektoré zmizli. Ale to hovorím o rokoch, takže to nebolo veľmi často.
Môžeš sa o tom poradiť s kožnou, prípadne ti ich môže kuknúť lupou alebo vziať vzorky.. ale kľudne môžeš mať len zvýšenú tvorbu pigmentu alebo také niečo.