Tupozrakosť a šošovky

Príspevok v téme: Tupozrakosť a šošovky
terest

Zdravím,
má niekto skúsenosti s tým, že trpi tupozrakosťou na jendo oko a zaroven ma aj astigmatizmus a vybavoval si kontaktne šošovky? Ja som sa rozpravala s mojou očnou ale ta mi hned razne odpovedala že NIE lebo na tupozrakosť nie su šošovky nikde a ved to viem že nie su, viem že ani okuliare na tupozrakosť nie su (riešia to zvačša tými do dialky) ani operacia nie je...a že už ide iba o zahcranu toho dobre vidiaceho oka a šošovky na astigmatizmus su normálne...Dakujem za odpoved :)

MatrixVisum

Na taký problém sú vynikajúce unikátne kvapky MatrixVisum. Urcite ich odporúčam vyskúšať. Výsledky su v mnohých prípadoch vynikajúce. Viac info si môžete prečítať tu : www.powermatrixslovensko.sk

ivan665

Šošovky na astigmatizmus sú bežné. Tak ako píšeš šošovky na tupozrakosť nie sú, ale to ani okuliare. Záleží akú máš dioptriu na tupozrakom oku. Ak je dosť nízka tak by si teoreticky nosila šošovku len na jednom oku. V každom prípade šošovky nosiť len na potrebnú dobu a potom vybrať aby nedošlo k poškodeniu druhého oka. Treba navštíviť stredisko kde aplikujú kontaktné šošovky, v nejakej vačšej optike.