Dobry den , uz dlhsiu dobu ma trapi zapach z ust. Zapach ide z mandli,pravdepodobne z kanalikov, ktore mam zvacsene, netvoria sa mi ziadne "capy" len biely hlien. Mam taktiez biely povlakcna jazyku ktory si vacsinou odstranim skrabkou na jazyk. Bola som taktiez u ORL ktora mi robila vytery a vsetky mozne odbery a nic nezistila ASLO v poriadku. Skusam teraz Jox ,propolisovu tinkturu a taktiez koloidne striebro,avsak zatial nic nepomaha tomu zapachu. ORL mi neodporucala ist na mandle ale povedala ze ak ma bude dhsiu dobu trapit tento zapach, mozem ist na vybratie mandli, zevraj je to moje svojvolne rozhodnutie. Stale cakam ze sa mi nejak zahoja tie kanaliky, je to mozne ze sa zahoj a auzatvoria alebo ich tam budem mat uz trvalo? Dakujem vam za odpoved ☺️❤️
Kanaliky v mandliach-zapach z ust
Ahoj. Ja mam podobny problem uz dlhodobo. Mam zjazvene mandle,lekarka mi vravela,ze to je po castych anginach,ktore som mal v mladosti. Tie jazvy uz sa nikdy nezacelia. V jazvach sa zvyknu ukladat kusky potravy a potom to tam hnije. Casto sa mi mandle zvacsia ako pri angine,aj bolia,v jazvach sa mi spravia ako keby malinke hrudky hnisu,ktore idu vybrat pomocou usnych tyciniek. Testy na vsetko mam stale v poriadku,vraj si ich mozem,no nemusim dat vybrat. Coraz castejsie rozmyslam nad vybratim,vsak podla mna nieje zdrave aby sa tam tvoril hnis,ktory mi ide dalej do tela... Bolest vzdy prejde po dokladnom vycisteni a pomocou pastiliek neoangin a podobne...