Labilný sused

Príspevok v téme: Labilný sused
Ferrero

Zdravim vas.
Chcel by som sa vás spýtať na vašu reakciu v mojej koži resp. sa aspon trosku vyrozprávať.

Jedna sa o to že som sa pohádal so susedom koli pivničným priestorom. Išlo proste o to že zabral určitu spoločnu časť a nebol ochotný ju vypratať tak aby som sa mohol dostať k svojej časti s vačšími vecami. Ta jeho arogancia a to všetko ma dožralo do takej miery že som v nervozite na neho vybehol aby to konečne vypratal a on samozrjeme vybuchol tak že sa mi na mieste vyhražal že mi tyčou rozbije hlavu nabuduce a podobne vyhražky. Sused ktorý si tam akurat vyberal kompoty samozrejme po mojom kontakte cuvol lebo sa boji niečo povedať, zastať sa.
Problem je ale v tom že tento o 5 rokov starší sused v svojich vyhražkach pokračoval aj o par dni ked sme sa ako naschval stretli zase v pivnici ale tam mi už nezabudol povedať že mi rozmlati hlavu alebo ma zapichne nožom. Toto jeho vyhražanie a všetko čo povedal som si nahral na mobil a odišiel som.
DOspelo to do tej miery že sa vyhražal už aj mojej priatelke.
Zvažoval som že ho udam ale začal som rozmýšlať.
Ide o to že tento sused jeden čas dosť pil a dospelo to do toho štádia že ho vyhodili z prace a neplatil nájomne. Má niekolko tisícové dlhy a navyše býva so svojím otcom, manželkou a 14 ročným synom.
Práve na tuto rodinu sa pozeram lebo ak by ho obvinili a dostal podmienku tak ho nikde do prace nezoberu a byt by mu zobrali. Navyše by som možno tu jeho agresivitu vystupnoval a nepotrebujem to aby som sa bal o priatelku alebo o svoj majetok.
Lenže on si to zrejme neuvedomuje a kolko krat ho stretnem kedy vynaša smeti alebo sa stratneme pri schránkach tak sa na mna pozera a doslova sa smeje. Normálne sa smeje. Nedokaže si predstaviť ako ma to vytača a ako hnusne to robi aj napriek tomu že presiel už skoro rok od toho incidentu. Prirovnal by som to vysmievavaniu a uškrnom v 7 triede ZŠ.
Vtedy moje chlapske ego lomcuje na 1000 otačok a využil by som to že som od neho o hlavu vyššie a možno o 20 kg ťažší a otrieskal by som mu tu sprostu hlavu o najbližšiu stenu ale nakolko robim vo firme s peniazmi tak musim mať čistý register, pretože to vyžaduju a o pracu by som prišiel na mieste aj za podmienku alebo hocijaky zápis. Zarabam slušne na stredne slovensko a platime si hypoteku tak si to dovoliť nemôžem.
Na jednej strane si uvedomujem celu situaciu a na druhej to jeho vysmievanie - doslova chore a bez príčiny , ma vytača tak že si to neviete predstaviť.
Myslí si že tento chlapský ´´suboj´´ vyhral aj ked si neuvedomuje ako blizko je urazu a tomu aby stratil viac ako len ten jeho sprostý usmev.
Ano ignorujem ho ako sa da, ale vidieť ho ako ide so synom alebo otcom a smeje sa vam aj v meste napr. v obchode ako minule alebo dokonca na vchodovej schôdzi ma neskutočne vytača.
Už som sa na neho udivine pozeral čo určite musel pochopiť že sa pozeram čo sa smeje ako imbecil bez príčiny ale samozrejme to robi nadalej.
Najhoršie že to je v podstane mladý 40 ročný chlap a nieje to nejaký asociál alebo niečo podobne ale chlap ktorý ma auto, rodinu a normálne slušne pracuju manželku ktora ma tiež asi menej toho v hlave ked o tomto probleme vie a nieje schopná ho ukludniť.

kafe

ehm, nechcem ti brať ilúziu v ktorej žiješ "že by ho obvinili a dostal by podmienku". Bavil si sa o tom s právnikom? Akékoľvek nahrávky bez súhlasu dotyčného NIE JE možné použiť ako dôkazový materiál na súde. Môžeš to zavesiť tak maximálne na you tube.

Pozri, ty už ani neriešiš prvotný problém - nemohol si sa dostať k svojim veciam. Kľudne si ho nejakým obvinením mohol aspoň postrašiť, dostal by predvolanie na políciu, možno by ste sa nejako zmierili, dohodli sa po dobrom, vyriešili to cez mediátora. A k súdu by ani nemuselo dôjsť. V tomto si sa krotil úúúplne zbytočne, trochu si to s domýšľaním prehnal.
Stále máš možnosť ho obviniť a riešiť to právnou cestou. Nebráň sa tomu, v realite je to trochu ťažšie, nie tak, ako si to ty predstavuješ. Len výsledok môže byť v susedov prospech a on bude mať ďalší dôvod škeriť sa ti do ksichtu. A namiesto postrašenia urobíš zo seba blbca. Ale príde mi to ako jediný spôsob, ako susedovi trochu zamraziť ten úsmev na tvári. Jednoducho sa poraď najprv s právnikom a zváž, či niečo podnikneš.

Čo sa týka toho, ako ťa vytáča - presne preto to sused robí. Aby ťa nasral. A vie, že ťa to vytáča. Čo môžeš urobiť ty? He-he, no nedaj sa. Usmej sa na neho aj ty, prihovor sa mu ako strašne dobrému kámošovi, proste zahraj sa pred ním na blbečka a opätuj mu "láskavý pohľad", pár "teplých, milých slov". A v mysli si opakuj: aj takýto ľudia musia byť, čo už. Nesúď ho, nehodnoť, nenadávaj mu... rovnako ako nesúdiš chrobáky, pavúky a inú hnusnú háveď, že sú odporné (majú tu na zemi svoje miesto i svoj význam), nemá význam sa zaoberať takýmto typom človeka. "Pusti ho" preč zo svojej mysle a zo svojho srdca. Ty ho pri sebe držíš svojím hnevom, tým že o ňom dookola premýšľaš. Odpusť mu, že je aký je, poďakuj sa mu, za životnú skúsenosť (s idiotom sa baviť len veľmi jednoducho a opatrne, nedať sa zatiahnuť do hádky druhýkrát, nech to zbytočne neeskaluje a nemá ročné dozvuky, ktoré ničia teba, nikoho druhého) a drahý sused, choď v mene božom a ži si svoj život.