Priateľstvo muža a ženy

Príspevok v téme: Priateľstvo muža a ženy
Bonny

Aký je váš názor na priateľstvo medzi mužom a ženou? Dokážu mať títo dvaja čisto priateľský vzťah bez toho aby niekto z nich cítil niečo viac? A týmto vzťahom myslím skutočné priateľstvo, aké býva medzi najlepšími kamarátmi a kamarátkami. Teda nie také, že občas sa vidíme, podebatujeme ale že aktívne spolu trávime čas a tešíme sa keď sme spolu, rozumieme si.

Pýtam sa to preto, pretože som nad tým uvažoval, že by som chcel takú priateľku no potom mi napadne, že asi chcem skôr partnerku ako priateľku. Lebo ak sa muž a žena stanú najlepšími priateľmi, začnú sa prirodzene priťahovať až sa zoberú :D A ak by ten muž aj mal nejaké iné priateľky, boli by to len kamarátky, známe, s ktorými by však netrávil veľa času, pretože jeho prioritou by bola jeho žena a nemal by potrebu zakladať si nejaké ženské priateľstvá.

Aký máte na to názor vy? Máte takéto priateľstvo? Chceli by ste také?

Sejla

Z mojich skusenosti ano, urcite! Ale skor ci neskor aj tak vacsinou pride ta situacia, ze sa jeden zamiluje. Niektori sa cez to nikdy neprenesu, niektori sa na smrt urazia, ked zistia, ze to nie je vzajomne, ini to dlho taja a za chrbtom toho druheho sabotuju jeho vztahy, niektori len pridu na to, ze je to len akesi docasne ocarenie, nadrzanost a povedia si, ze kvoli tomu nechcu riskovat stratu priatelstva, a ini o tom otvorene komunikuju a pokial to nie je vzajomne, casom sa cez to nejakym sposobom prenesu a priatelstvo tym nemusi skoncit - to ale vyzaduje dve vyspele osobnosti. Inak kazdy medziludsky vztah je jedinecny. Naco skatulkovat? Moze sa vyvinut dost originalne.

Mesačný princ

anjelik * - dlho som nič lepšie napísané nečítal :)

Toto si skopírujem ak môžem, je to úplne super sformulované a úplne s tebou súhlasím :)

anjelik *

Ak lásku chápeš ako hlboké chápanie toho druhého, potrebu zdieľať s ním vlastný vnútorný svet myšlienok, predstáv, túžob, snov a fantázií, hlboký obdiv k nemu...nie k jeho telu..potom pre mňa aj priateľtvo je láskou a nezávisí na pohlaví. :o)
Ale ak sa jedná o dve bytosti, pričom jedna je v mužskom a druhá v ženskom tele..proti stojí zvierací genóm v nás, sexuálny pud, potom je len na ozaj pevnom a nemennom rozhodnutí týchto dvoch, aby sa priateľtvo nepreklopilo do sexuálnych intímností. :o)

Bonny

Vaha: nad tou atraktivitou sa zamýšľam aj ja. A teraz mi napadla tiež otázka akú rolu hrá atraktivita v priateľstve medzi rovnakými pohlaviami? Ak by to bolo tak, že aj toho kamaráta si vyberiem na základe sympatii, čo je dosť možné, potom je to možno aj v poriadku, keď to tak je aj pri ženách. Sú priatestvá kde sa zároveň fyzicky nepriťahujú a myslím si, že také sú asi najúprimnejšie. No všímam si u seba, že čím je žena krajšia, pre mňa zaujímavejšia, tým viac chcem byť jej priateľom. Nie je to už túžba po partnerke? A teda tým, že sa mi páči už to nemôže byť priateľstvo?

Bonny

Názory za aj proti :) Nepovedal by som, že riešim niečo podobné, len ma to zaujíma, pretože veľakrát nad tým rozmýšľam, že by som chcel dobrú priateľku a či takú môže mať len niekto kto je gay a tým pádom je tam záruka, že k nej nič viac necíti alebo to môže byť aj medzi hetero. A ako som spomínal, je tam obava, že sa za tým skrýva to, že chcem skôr partnerku ako priateľku a teda tým pádom by som to dievča, ktoré by to priateľstvo myslelo vážne mohol zraniť. Alebo naopak.

Mesačný - To, že niekto podozrieva by som nebral ako prekážku. Prečo by som sa mal niekoho vzdávať len preto, že iní si myslia iné? Sami predsa vieme aká je skutočnosť. Iné je to však pri partnerke, ktorá môže žiarliť alebo podozrievať a ak by aj vedela pravdu, môže sa stále kvôli tomu trápiť a cítiť nedocenene. A keďže nemám partnerku tak neviem, či by som ešte mal vôbec potrebu mať priateľku a v tom prípade sa opäť vraciam k tomu, čo som napísal vyššie, že za tým môže byť túžba po partnerke.

Váha - čo ma priťahuje aby som mal priateľku? No, aj som chcel začať písať, že si všímam, aké sú ženy fajn a v podstate im rozumiem, bol by to zároveň aj pohľad z iného uhla no keď začnem uvažovať nadtým čo som písal vyššie tak neviem :)

vaha

imanuel, ale su aj priatelstva, kde ten druhy nie je pre teba atraktivny, je skaredy, tlsty, lenivy ale napriek tomu mozte byt priatelia, rozumiete si, mate si stale co povedat, mate podobny zmysel pre humor alebo vas spaja praca. ja to tak nemam, ale moze to tak byt. :)

ja sa zamyslam nad tym, ci atraktivita, krasa hra rolu v priatelstve. ;)

imanuel

Nieje priatelstvo ako priatelstvo
Ak su tam dotyky, objatia narazky, blizky fyz. kontakt proste je tam iskrenie je len na tych dvoch kam to az dovolia zajst.
Niekedy staci malo napr. alkohol. opojenie a zrazu do prejde do ineho levelu.
Ciste priatelstvo moze byt len pri velkom vek. rozdieli. Ak su dvaja priblizne v tom istom veku, atraktivni je tam tenka stena medzi laskou a priatelstvom.
Ak sa zrazu objavi z jednej strany ziarlivost uz to len ciste priatelstvo nieje.
Preco ta to trapi? Nieco riesis podobne ze? A nevies co s tym... vida..

vaha

velmi by som aj ja chcela, lebo zenske reci vobec nemusim. neviem, co teba pritahuje, aby si mal priatelku :D ?
myslim, ze existuje, nepodmienovala by som to laskou a vztahom.