Naozaj zaujímavé príspevky :)
anjelik: pekne napísané, takže dalo by sa povedať, že priateľstvo je ako láska a je to teda rozhodnutie?
Sejla: Trochu rozmýšľam nad tvojim príspevkom a v podstate som si myslel to isté: že ak sú priateľmi, rozumejú si tak skôr či neskôr sa jeden zamiluje lenže, je tu to lenže :D Ak by to bolo také priateľstvo, kde sa navzájom nepriťahujú, teda nie sú pre seba atraktívni, dá sa aj vtedy zamilovať? Súhlasím s tým, že treba 2 vyspelé osobnosti, ktoré sú schopné o tom komunikovať a udržať si priateľský vzťah a aj s tým, že každý vzťah je originálny a netreba škatuľkovať, ale tak trošku porozumieť zakladným princípom by nebolo na škodu. Ak teda nejaké sú a nie je to úplne originálne :D
Fantasyi: Áno, malo by to tak byť :)
steffanie99: môže to tak byť, že vždy ma niekto väčší záujem ale to mi príde normálne, veď je menej pravdepodobné, že obaja budú mať zaújem rovnaký 50/50. Aj medzi 2 mužmi alebo ženami môže mať niekto väčší záujem o toho druhého, o priateľstvo s ním. Možno máš pravdu, že muži sa bavia len s tými, ktoré sa im páčia (to sme zase pri otázke atraktivity, ktorú rieši aj ,,vaha'' :D). Ak berieme do úvahy fyzickú krásu, rozumiem, že narážaš práve na mužov. No na druhej strane aj ženy sa bavia len s tými, ktorí sú sebavedomí, bojovní a smelí. Hm? :) Samozrejme nemusí to byť pravidlo a aj o tom tu vlastne diskutujeme.
cmar: v podstate súhlasím, akurát by som nehovoril o žene ako o škaredšej, je to výraz, za ktorý by som sa pred ňou hanbil a zase tá, ktorá sa tebe zrovna nepáči môže byť pre druhého najkrajšia žena na svete ;)
vaha: celkom povzbudivé, že niekto myslí podobne alebo rovnako :D má to aj výhodu, nemusíš nič písať, napíšem to za teba. Nie som v znamení váhy a celkovo tomu neprikladám nejaký význam. Záleží od konkrétneho človeka aký je, od toho, kde a s kým vyrastal atď. Jediný reálny dôvod mi napadá jedine to, že obdobia, v ktorých sa daný človek narodil, majú na neho nejaký vplyv. Teda napríklad ľudia, ktorí sa narodili v zime sú iní ako tí, čo sa narodili v lete. Celkovo aj tak sa človek sám rozhodne aký chce byť. Ale to už je na inú diskusiu, ak chceš založ tému, podebatujeme :D K tej našej téme, myslíš si, že aj medzi M-M a Ž-Ž je to o atraktivite? Pretože ja som to len načrtol ako jednu možnosť. Je to ako vravíš, úvaha :)