Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľstvo muža a ženy

Príspevok v téme: Priateľstvo muža a ženy
Bonny

Aký je váš názor na priateľstvo medzi mužom a ženou? Dokážu mať títo dvaja čisto priateľský vzťah bez toho aby niekto z nich cítil niečo viac? A týmto vzťahom myslím skutočné priateľstvo, aké býva medzi najlepšími kamarátmi a kamarátkami. Teda nie také, že občas sa vidíme, podebatujeme ale že aktívne spolu trávime čas a tešíme sa keď sme spolu, rozumieme si.

Pýtam sa to preto, pretože som nad tým uvažoval, že by som chcel takú priateľku no potom mi napadne, že asi chcem skôr partnerku ako priateľku. Lebo ak sa muž a žena stanú najlepšími priateľmi, začnú sa prirodzene priťahovať až sa zoberú :D A ak by ten muž aj mal nejaké iné priateľky, boli by to len kamarátky, známe, s ktorými by však netrávil veľa času, pretože jeho prioritou by bola jeho žena a nemal by potrebu zakladať si nejaké ženské priateľstvá.

Aký máte na to názor vy? Máte takéto priateľstvo? Chceli by ste také?

Bonny

Adria: Dobre, čiže podľa tvojho príspevku je priateľstvo ovplyvnené atraktivitou, ktorá môže mať rôzne formy, súhlasím. No tá zásadná otázka je, že či môže mať muž a žena priateľstvo, ktorého atraktivita je nad atraktivitu priateľstva s rovnakým pohlavím. Teda také, ako majú zvyčajne najlepší kamaráti M-M a Ž-Ž.

Nie je to náhodou tak, že muž a žena sa jednoducho môžu priateliť len v určitých medziach? Medziach, ktoré normálne s kamarátom rovnakého pohlavia prekročíme? A ak to prekročíme so ženou, je z toho láska?

a_dr1a

Dost sa tu spominaju vyrazy, akymi su pritazlivost atraktivita.
Ale co to je?? Predsa pre kazdeho cloveka nieco ine. Mozno niektori, ktori podla dnesnych parametrov nenusia byt akoze atraktivni pritazlivi (vyzor vzhlad vaha vyska ai), moze byt pre ineho tym najpritazlivejsim najkrajsim najmilsim stvorenim na svete
S niekym sa mozete citit hned tak fantasticky skvelo, a pritom to nemusi byt o vyzore. Moze to byt jeho charizma sarm fluidum, pritazlivost, osobnost smiech radost mimika gesta, mudrost IQ EQ dusa dobrota laskavost hlbka ai ai co z tej osoby vyzaruju, ze az vas uplne pohlti a oslovi.
A pritom nemusi ist vobec o krasu fyzicku.
Ta je aj tak prchava
Ja si priatelov vyberam podla toho, akymi su ludmi, ako sa s nimi citim, akymi su a ako sa spravaju chovaju (nielen ked je ok dobre, ale aj v nepohode tazkostiach starostiach), ci sa navzajom doplname, spolocne nieco zdielame robime prezivame, mame si co povedat zasmiat sa, ci len tak byt ticho (a urcite medzi nimi nie su len "krasavci a krasavice")

Bonny

medikamentus: teraz si priniesol nový vietor do plachiet :) Ak je to tak, tak potom muž a žena môžu mať iba jediného skutočného priateľa opačného pohlavia a to je manžel alebo manželka.

Bonny

Naozaj zaujímavé príspevky :)

anjelik: pekne napísané, takže dalo by sa povedať, že priateľstvo je ako láska a je to teda rozhodnutie?

Sejla: Trochu rozmýšľam nad tvojim príspevkom a v podstate som si myslel to isté: že ak sú priateľmi, rozumejú si tak skôr či neskôr sa jeden zamiluje lenže, je tu to lenže :D Ak by to bolo také priateľstvo, kde sa navzájom nepriťahujú, teda nie sú pre seba atraktívni, dá sa aj vtedy zamilovať? Súhlasím s tým, že treba 2 vyspelé osobnosti, ktoré sú schopné o tom komunikovať a udržať si priateľský vzťah a aj s tým, že každý vzťah je originálny a netreba škatuľkovať, ale tak trošku porozumieť zakladným princípom by nebolo na škodu. Ak teda nejaké sú a nie je to úplne originálne :D

Fantasyi: Áno, malo by to tak byť :)

steffanie99: môže to tak byť, že vždy ma niekto väčší záujem ale to mi príde normálne, veď je menej pravdepodobné, že obaja budú mať zaújem rovnaký 50/50. Aj medzi 2 mužmi alebo ženami môže mať niekto väčší záujem o toho druhého, o priateľstvo s ním. Možno máš pravdu, že muži sa bavia len s tými, ktoré sa im páčia (to sme zase pri otázke atraktivity, ktorú rieši aj ,,vaha'' :D). Ak berieme do úvahy fyzickú krásu, rozumiem, že narážaš práve na mužov. No na druhej strane aj ženy sa bavia len s tými, ktorí sú sebavedomí, bojovní a smelí. Hm? :) Samozrejme nemusí to byť pravidlo a aj o tom tu vlastne diskutujeme.

cmar: v podstate súhlasím, akurát by som nehovoril o žene ako o škaredšej, je to výraz, za ktorý by som sa pred ňou hanbil a zase tá, ktorá sa tebe zrovna nepáči môže byť pre druhého najkrajšia žena na svete ;)

vaha: celkom povzbudivé, že niekto myslí podobne alebo rovnako :D má to aj výhodu, nemusíš nič písať, napíšem to za teba. Nie som v znamení váhy a celkovo tomu neprikladám nejaký význam. Záleží od konkrétneho človeka aký je, od toho, kde a s kým vyrastal atď. Jediný reálny dôvod mi napadá jedine to, že obdobia, v ktorých sa daný človek narodil, majú na neho nejaký vplyv. Teda napríklad ľudia, ktorí sa narodili v zime sú iní ako tí, čo sa narodili v lete. Celkovo aj tak sa človek sám rozhodne aký chce byť. Ale to už je na inú diskusiu, ak chceš založ tému, podebatujeme :D K tej našej téme, myslíš si, že aj medzi M-M a Ž-Ž je to o atraktivite? Pretože ja som to len načrtol ako jednu možnosť. Je to ako vravíš, úvaha :)

vaha

Bonny tu tvoju uvahu z 26.01.2017 22:12:43 ako keby som ja pisala. :D Nie si aj ty Vahy? Presne to si myslim. I ked urcite su aj vynimky. Ale to je hrozne, ze aj kamaratstvo /Ž-Ž, M-M/ vznika na rovnakej baze.......:(

cmar

vraj zistit kedy uz tvoja priatelka-kamaratka nieje len kamaratkou pre teba zistis tak ze ziarlis na jej potencialnych partnerov teda na muzov s ktorymi ona prichadza do kontaktu. Ak ti to je fuk s akymi muzmi travi cas je to len priatelstvo ak ziarlis na nich si zalubeny
A casto je to tak ze skaredsie zeny mame len za priatelky ale do tych sympatickejsich sa mozes zalubit

steffanie99

ja mam na toto jednoznacny nazor a ze nie..vzdy je tam bud zo strany muza alebo zeny vacsi zaujem...a vyslovene muzi sa bavia iba so zenami ktore sa im pacia