Dobrý deň,
chcem sa len opýtať či už mal niekto niekedy aterom vo zvukovode. Bola som chorá a v uchu sa mi spravil maly vriedok. O dva dni zdurena uzlina za uchom a pupak rastol. Bolelo to ako slak, ani spat som na nom nemohla. Doktorka mi predpisala antibiotika a protizapalovu mast. Antibiotika som douzivala no v uchu stale opuch pretrvaval. Uz ma to sice neboli, mozem na nom spat, pocujem dobre, zalahle nemam, uzlina zmizla, no poslala ma na ORL vysetrenie. Tam mi doktor povedal, ze je to abscedovany aterom, ze mi to skusi injekciou dať von. Nedalo sa to vydrzat, strasne to bolelo, hlavou som cukala doboku tak ma objednal na chirurgiu nech mi to vyrezu. Mam z takychto veci strasny strach a do pondelka budem v peknom strese. Komu to uz rezali? Uspia cloveka alebo len lokalne umrtvia? Moze ma to boliet aj po umrtveni? Doktor mi skoro nic k tomu nepovedal a aj ked hej bola som v takom strese, ze som nevnimala. Viem, ze su horsie veci ale ajtak sa bojim.
Abscedovany aterom
Ahoj,
ja som mala taký aterom v podpazuší a po viac ako týždni mi abscedoval. Bola som vypísaná na chirurgiu, ale jeden známy chirurg ma odhovoril od operácie.
3 dni som si dávala obklady zo zázvorom a požičal mi biolampu a po 3 dňoch mi bolo oveľa lepšie. Ja by som hneď neutekala na chirurgiu.