Strata citov, empatie, chemicka zmena na mozgu?

Príspevok v téme: Strata citov, empatie, chemicka zmena na mozgu?
lordes

Dobry vecer,

po urcitych stresovych situaciach z dlhodobejsie hladiska som prestal citit, stratil som citenie. Neviem sa znova zalubit, neviem prejavit empatiu, neviem prejavit city, citim sa v hlave divne, ako by som tam mal kameň. Stresové situácie boli vo vzťahu, moja debilna nevera, ..rozchod. Pomôže psycholog alebo už potrebujem na zmeny v hlave lieky? Som príliš racionálny, rozumový, nebýval som taký, neviem cítiť...nechcem byť taký....chcem milovať a byť milovaný...ale takto asi ťažko....však raz chcem mať dieťa, a tomu lásku budem musieť dať...ako prinavrátiť cítenie, pravé city a vedieť prejaviť city...mám taký blok v hlave....ani šport mi nepomáha...ani viac práce...nič...akupunktúra?? one brain metoda? čo mám skúsiť...

Ipsilon

Alexandra a ty si doktorka? Nechcela by si ma liečiť? Ani neviem, že do čoho by si sa pustila ako prvé, ale ja som veľký objekt a isto by si mala do čoho "pichnúť". Na mne by bolo veľmi veľa roboty. Ja mám toľko diagnóz, že môj lekár mi len povedal: áh, to ste Vy, rád Vás vidím, ja som si myslel, že už nie ste medzi živými:-) Ale ja sa hrozne bojím baktérii, musela by si všetko robiť v gumených rukaviciach. Dala by si sa na to? Aj s podmienkou nosenia gumených rukavíc?:-)

Alessandra99

Tiež si myslím, že je to dočasný stav.
Žiadneho psycho - odborníka nepotrebuješ.

Skús sa viac zamerať na nejaké fyzické činnosti a nemyslí na to, ak sa to dá...

Ipsilon

Podľa mňa je to len dočasná reakcia a po čase ťa to prejde. Tú dobu treba len prečkať, nič viac. Neviem, čo si všetko pozažíval a tak ďalej, to musíš vedieť sám a podľa toho si môžeš "vyrátať", koľko ťa to asi bude držať.
---------------------------------
Život nie je len o tom, že si poležím denne 15 minút na katafalku a hneď mi je lepšie:-)

vaporwave

one brain metoda, akupunktura, a chciet dieta mi ako velmi racionalne cinnosti nepridu...to si uz mozes rovno otvorit daky grimoar a evokovat, mozno to bude mat vacsi uspech :D cize potom co si o sebe napisal, na mna neposobis ako velmi racionalna bytost..

robí ti vari problém všetky tie emocie teraz pred ľudmi len predstierat? osobne si nemyslim ze je medzi hranim dakych emocnych stavov a ich autentickym prezivanim rozdiel v pripade ak dokazes ludi naookolo presvedcit ze ich udajne fakt citis .. cize mozes tento stav brat ako iny druh autenticity ..

Najčítanejšie články