dobre ranko, neviete prosim ci vlastne moze boliet mrtvy zub, ktorému pred cca 3-4 rokmi boli vybrane nervy, urobena korenova vypln a
nasledne zaplombovanie cca 3/4 zubu? v noci som sa zobudila na tlak v tom zube, mozno tupa bolest a neviem co s nim moze byt.toto iste sa opakovalo v piatok v noci, ostatne dni nie. zub boli iba v noci, rano sa zobudim a bolest je prec.neviem ci to moze nejako suvisiet so sladkostami, oba tieto dni som asi vecer jedla sladkosti alebo oba dni som si zuby umyvala elmex gelom. ine dni nie. nechcem o ten zub prist, netusim co s nim moze byt. jedna sa o zub vpravo dole 4. nevedeli by ste mi poradit, mozne vlastne skusenosti? dakujem
bolest mrtveho zuba v noci
dents
ano, ale preco sa bolest ozyva po x rokoch? ak nebol zub spravne osetreny, nemala by sa objavit blizko toho kedy bol lieceny? plus
na prehliadke som bola v decembri a zubarovi sa nic nezdalo na tom zube. nemoze byt len to ze je na nieco teraz v tomto obdobi citlivy? a nebolel by ma aj pocas dna (resp.stale), kedy v nom nieco bolo? co sa tyka rtg a mikroskopu uz presne nepamatam, kedze to bolo davno ale skor nie ako ano.
Kľudne tam môžeš zapálené ložisko a hnis pod koreňom. Ja by som na tvojom mieste išiel k zubárovi a na rontgen.
Ak sa nemýlim, tak ti ho otvoria a bude sa dať ešte zachrániť, ak tam nič nemáš, tak aspoň budeš mať pokoj
A robili ti niekedy rtg snímok toho zuba? Zrejme si v ňom mala chronický zápal, ktorý sa teraz zmenil na akútny a preto ťa zub bolí. So žiadnymi sladkosťami to nesúvisí. Riadne ošetrený mŕtvy zub nemá prečo bolieť. A predpokladám, že koreňovú výplň ti robili bez mikroskopu ? Tak v zube zostali baktérie, možno nejaký zalomený nástroj a z toho vznikol zápal. Na rtg snímku by ten zápal určite bolo vidno, aj kým ťa ešte zub nebolel.
A čo sa s tým dá robiť? Ísť na reendodonciu a resekciu. Ale šanca na záchranu bude zrejme už malá.