Zaujíma ma ako trávite dni, čo robíte, čo vás baví a o aké sú vaše konverzácie :-)
Potrebujem nejakú inšpiráciu, príde mi, že nevyužívam správne čas.
Ako trávite dni?
Preto som to napísal tak, ako som to napísal, lebo som si tú knihu fr. jazyka pre samoukov ešte len prelistoval:-) Raz sa do toho pustím a naučím sa aj ten jazyk, hoci aj v 60-tke. Zoberiem Gi.ko Bi.obu a budem si všetko pamätať a nielen spomínať na to, čo sa stalo toho a toho roku pána... Ako to budeš robiť ty - ha.
protidebilizmu, teba by som rada stretnut a tliachat s tebou :))))))))))))
citim to vsetko podobne
a ty nechaj Ipsilona pisat tak ako chce alebo vie. kde je tvoj prispevok k teme? ked si taka mudra a mas tolko casu, tak nas tu zacni vsetkych opravovat a prestan sa vyvysovat!
Ipsilon
"Vous parler francais?" A to má byť čo? Správne je "Parlez-vous français? Nabudúce nepíš po francúzsky, keď to nevieš.
Ale inak galerie, alebo nejaka tvoriva cinnost, priroda, pohyb, pohyb, vela pohybu, alebo si vybehnut do ineho mesta a spoznat ho (ale nie zase ludi !), citanie, citanie a mozno este citanie. Jo a mam rad zmenu monotonnost ma zabija. Takze istym sposobom sa snazim byt kreativny aj v tomto smere. Ale ja som sa nikdy nenudil a nikdy som sa nevedel vcitit do ludi ktori sa casto nudili. Ty si nudistka ?
Ake konverzacie ? Pokial je to mozne tak ziadne konverzacie nevediem ! a tak travim cas a popritom sa venujem svojim volnocasovym aktivitam. A ked uz komunikujem tak aspon o niecom trochu zmysluplnom alebo cojaviem na nejaku temu proste ku ktorej mam co povedat. Lenze ludia okolo mna by stale cosi trepali ! Proste vacsina z nich by furt nieco kecala a zakonite sa po case zmeni kvalita na kvantitu cize mnozstvo. Najma v praci kde ako uz bolo pisane sme casto vidim ze oni medzi sebou uz pomaly nemaju o com ale im to nevadi hlavne za sa tliacha. Horsie je ze do toho maju potrebu zatahovat aj mna. Normalne im tu potrebu tliachat s hocikym a hocicom vidim na ociach ako keby ich doslova tlacilo nieco v bote. Sa tak prikmotria a skusaju. Najhorsie je ze robim medzi mnozstvom ludi ale asi minimalne piati su dost extrovetne typy ktore si myslia ze zmyslom zivota je tliachanie hoci aj o hovne ale nezastavit sa, byt hlucny a furt sa rehotat aj ked nie je na com. Ty vole...
Hostaj, teoreticky máš pravdu, ale ja si ilúzie robím a robiť budem a ty ma od toho neodvedieš. Tie teórie o veku a podobne, to sú teórie ako o Veľkom Tresku. Vous parler francais? Ó, nezabudol som to! What a miracle:-)
Ipsilon, v 38 rokoch sa toho veľa už nenaučíš, mozog je v tomto veku v značnom štádiu stárnutia. Budeš rád, ak sa ti ešte zopár rokov v hlave udržia poznatky, ktoré si nazbieral v mladosti...
Ja keď mám voľný čas, tak počúvam hudbu, napr. Metallicu, Slash´s Snakepit, Guns and Roses, Green Day, a.i., venujem sa synovi (čo dáva riadne zabrať, lebo ten má záľub po milú Jarmilu).
Teraz počúvam Nothing else matters (E-moll baby). Chcel by som sa naučiť po francúzsky, ale nemám na to čas a keby že mám čas, tak nemám dosť energie. Neviem, kedy sa k tomu dostanem.
Aj som kedysi skúšal niečo komponovať, ale vážne nemám na to energiu, ani čas sa tomu venovať. Je ako je, je to ok.
Samozrejme, ze praca je zaklad. Ale tak nie je to snad vas cely zivot...tipujem, ze vacsina ludi chce/ma konicky, cita literaturu, chodi von s ludmi a vedie konverzacie.