Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako to mám chápať? Som z toho popletený

Príspevok v téme: Ako to mám chápať? Som z toho popletený
nomivode

Zdravím, viem možno Vám to príde veľmi vtipné, ale ja som si teraz v tomto naozaj neistý, ako sa to používa a preto by som rád vedel váš názor ako tomu rozumiete.

A. Už ho tu dva mesiace čakám.

B. Už ho tu dve hodiny sledujem.

C. Už tri roky robím jogu/cvičím.

Ako tomu rozumiete?

Napríklad po A. Chápete to akože už 2 mesiace prešli, teda 3tí mesiac ho čakáte alebo že prešiel jeden mesiac a teraz je to 2. mesiac ktorí ho čakám?

B. Chápete to, že už 2 hodiny prešli a teda vyše 2 hodín už ho tam čaká, alebo že prešla jedna hodina a druhá beží?

C. Chápete to akože daná osoba cvičí alebo robí jógu už 4tý rok? Teda že 3 celé roky už prešli a teraz je to 4tý rok čo v nej pokračuje alebo že prešli len 2 roky a teraz je tretí rok čo daná osoba robí jógu/cvičí?

Viem, možno hlúpe otázky, ale som v nich skutočne neistý a cítim sa z toho smutne, že neviem ako to mám chápať.

Ďakujem za odpoveď.

Ipsilon

Ja ti to vysvetlím napr. na svojej logike.
Išiel som si požičať fúrik od suseda, ktorý býva o niečo ďalej ako ja, ale začal som o ňom počas chôdze rozmýšľať a stále som si hovoril: ---zaklopem na dvere, otvorí mi, ja mu poviem, že chcel by som si od teba požičať tvoj fúrik a on mi povie: no, to sa nedá, lebo ja ho tiež akurát dnes potrebujem. Tak si idem a idem a idem, až kým som neprišiel k jeho dverám, zaklopal som na jeho dvere a vieš čo som mu povedal?: vieš čo, sused, strč si ten svoj fúrik za klobúk:-)

Ipsilon

No, ale v tom anglickom jazyku, ktorý študuješ, sa to chápe tak, že je ešte stále v tom treťom roku, v ktorom to robí a nie už vo 4.-tom. Po našom by to malo zase tvoju logiku:-)

nomivode

Ipsilon, a ako to teda chápeš ty? Alebo ako sa to bežne chápe? Ja by som to osobne vźdy chápal tak, že ak mi niekto povie źe napríklad už 3 roky niečo robí, tak to chapem tak, že 3 celé roky už prešli a teda teraz je 4. rok v poradí čo to robí

Ipsilon

A prečo to chceš chápať až tak exaktne? Tieto vety nie sú práve o presnosti, ale trochu o relatívnosti, čo sa týka vymedzenia časového úseku. V tom je tá pointa.