Pekný deň prajem jeden lekár mi povedal že mám nárok na invalidný dôchodok . Pred pár rokmi som podstúpil operáciu kvôli nádoru . Následne som musel ísť na chemoterapie . Mám aj problémy s chrbticou a slabšie počujem . Mám dokonca aj slabšiu pamäť . Teraz by som mal predložiť aktuálnu lekársku správu . Ako to vlastne prebieha ? musím ísť aj k psychologovi ? Dakujem
Invalidný dôchodok
Ja neviem, ale mas hlavnu tu onko ochorenie, na to su najviac percenta
,bolest, koordináciai hlavy a pod, možu byt od chrbtice.
od detstava už je plno rokov.už si dospelý.
Zavolaj si do soc ako to je alebo sa spýtaj, napr. všeobecného,alebo nejakého, vygugli si to 12-14,15.dec 2016 to je v damskom klube, pomýlila som sa.
stranka socpoist.sk pozri dochodok ID tu nie su lekári
tak vseliaké problémy možes mat od chrbtice. načo chcš ist kpsychologovi.
bud tie spravy zhromazdi vseobecný-mas onkologicke, ak ti niekto pozeral, chrbticu-ortoped,a čo este mas. musi to byt 6 mesiacov stare.viac nie. onkolog nech to zhrnie čo všetko mas.
alebo možeš ist svojim sposobom, že si tam davaš ty-neviem .-či to vieš.ked to pošleš potom
vypiše sa v soc. poistovni žiadosť, a čakaš kým ťa predvolaju.
vraj ma byt predtým dlhodoba PN, -može byť rok aj viac,ale nemusi..
tam sa budu pýtat k tomu. nič zvlaštne-je tam jeden posudkový lekár.
ak to človeku nedaju, tak potom sa odvolava,
ID sa dava od 40 perc. postihnutia. Popri invalidite možeš pracovat,
nemožu ti dať výpoveď.oni.. ak je menej ako 40 perc tak sa žiadaju soc. davky ak potrebuješ
Zaleží akeho maš zamestnávatela, či nema problém s postihnutím.
Musiš si zistovat ako to je. V Damskom klube RTVS okolo12-14 jan 2017,tam o tom hovorili najdi si, je tam archiv,nie všetko povedali.
maj sa.Hlavne jedz ovocie a zeleninu na vit. pangamin na nervy, a trochu lahkého cvičenia a vela oddychu.
Mne doktorka povedala že potrebujem k tomu aj psychologický posudok aktuálny . Viem že som bol u psychologičky ale nebola klinická . Asi bude potrebné ísť ku klinickému psychologovi pre nový posudok ? Co sa týka myslenia som na tom celkom dobre aj viem pochopiť nejaké veci len mi to dlhšie trvá . No orientácia sa mi dosť zhoršila preto sem píšem ako mám postupvoatť . Dakujem
ja som normálny :D mám vyštudovanú normálnu školu a zmaturoval som dobre .. Len som chcel vedieť čo je všetko potrebné predložiť