Nezvládam posledný rok na vš

Príspevok v téme: Nezvládam posledný rok na vš
clicksee

Ahojte, asi tu toho bolo už na túto tému popísané, ale aj tak som sa rozhodla napísať. Som v piataku na vš, ktorá ma nebaví. Predošlé roky som tak viac menej pretrpela tým že som sa zaprela a vždy som nejako urobila skúšky. Celý čas som uvažovala aj o odchode zo školy, ale bála som sa sklamať rodičov a nemala som na to odvahu. Vždy chceli aby z nás niečo bolo a považujú za hanbu robiť robotníka a tak. A viem tiež, že dnes je taký trend mať vš, preto som tam nejako zotrvávala.
Teraz som v poslednom ročníku, spravila som skúšky ale veľmi sa morím s diplomovkou Zdá sa mi že ju nenapíšem. Hodiny nad tým sedím a niekedy za celý deň sedenia vypotím len pol strany :(
Veľmi ma to psychicky ubíja celý deň sedieť na zadku a skúšať písať. Skúšala som techniky akože nastaviť si budík na dve hodiny potom pauza a tak. Ale ked za dve hodiny nič nenapíšem už som v kýbli s nervami a potom neriešim pauzu a tak.
Mám aj taký špecifický problém, že tým že som z toho tak frustrovaná, často si to kompenzujem nadmernou masturbáciou. Mám napr. písať, ale neodolám a zapnem si youtube, tam všelijaké vidá a skončím v tom napr. aj na hodinu alebo hocikedy počas dňa. POtom sa cítim veľmi zle zase mám výčitky že som nič nenapísala a pod. Toto sa tiahne už veľmi dlho, skúšala osm aj športy a iné veci ale nič mi enpomáha. Riešila som to aj so psychologičkou a tá mi povedala že to je preto, lebo som nešťastná na škole a hľadám nejaký únik ako sa odpútať a spraviť si radosť a pod. Lenže ani po roku terapie sa táto moja závislosť nezlepšila a som skutočne nešťastná. Mám strach či sa mi to nebude diať nedajbože aj v práci a to by bolo už riadne zlé.
Rozmýšľala som aj nechať školu a ísť nejako fyzicky pracovať ale tým by som sklamala našich a nemám asi ani odvahu spraviť také radikálne rozhodnutie. Bojím sa čo by na to povedalo okolie.

akuzativ

Nie si z Bratislavy alebo okolia? Ak ano navštiv psychologičku Lubu Albertovu. Doda ti tolko energie že tu školu nakoniec doklepeš.

123dominicka123

ahoj presne viem ako sa citis aj ja som mala na vysokej velmi tazke chvile ale si v poslednom rocniku bojuuuj :) moja sestra vs nedokoncila a banuje to cely zivot! vzchop sa v zivote to nieje lahke

Crowley

Nezúfaj a určite to nevzdávaj ja som s tým mal tiež podobný problém. Treba si rozložiť časti diplomovky a robiť postupne pustiť si popri tom nejakú relaxačnú muziku na youtube ich máš plno treba si vetrať často izbu ale aj zájsť len tak na prechádzku pustiť si obľúbené pesničky a nerozmýšlať nad tým. Neboj sa zvládneš to a hlavne sa neumasturbuj :) Daj si to radšej ako odmenu napíšeš kapitolu tak si zamasturbuješ alebo dáš nejakú čokoládu