LEVOSERT vnutromaternicove teliesko

Príspevok v téme: LEVOSERT vnutromaternicove teliesko
Dan1ela

Ahojte, lekar mi predpisal Levosert ale ked zadam do vyhladavaca Levosert, vela tam o tom napisane nie je... myslim nejake skusenosti... Lekar povedal ze Levosert je rovnako ucinny ako Mirena, aj som si pozerala zlozenie a je to naozaj to iste aj po hormonalnej stranke aj co sa tyka denneho uvolnovania... aj velkost telieska je vraj rovnaka... Povedal mi, ze mi predpise Levosert, ze je to lacnejsie, ze on nepatri k tym lekarom co maju dohody s firmou a ze mi bude pisat zbytocne drahsie veci... Levosert stoji len 121€ a Mirena stoji 159€... ako 38€ nie je maly peniaz... ale ake mate skusenosti s Levosert?

Mary1972

Ja mam teliesko 2.den. zatial ma dost boli brusko. Zavedenie bolo bolestive ale vydrzat sa dalo. Moja menstruacia bola nepravidelna a velmi silna, mam dokonca myomy a problemy so zelezom. Aj napriek tomu ze som liecena na trombozu mi tento druh antikoncepcie odobrili. Uz len dufat, ze mi to pomoze s mojimi problemami s menstruaciou...

Mary1972

Escap prestan. Neviem na co je dobre toto vyvolavanie vycitiek... nechaj si to pre kamaratky z cirkevneho spolku

Zuzik11Zuzik

Ahoj, Ja mam zavedený Levosert uz 2. rok a som velmi spokojna, Je to ideálna antikoncepcia najma pre ženy čo už rodili a majú po 40ke. Ja má 44 rokov a predtým som užívala tabletky, teda to neviem porovnat s tou Mirenou, no chcela som už zmenu, obcas sa stalo, ze som ich zabudla uzit a potom som bola trochu v strese, mam uz 3 deti. Navyše ani nemám menzes, co mi vcelku vyhovuje : ).

escap

Vnútromaternicové telieska sa zvyknú označovať ako antikoncepčné prostriedky (antikoncepcia znamená "proti počatiu"), avšak tieto v skutočnosti spôsobujú potraty už počatých detí, a to opakovane počas celej doby, čo ich má žena zavedené. Teliesko je v podstate maličké zariadenie na potraty, ktoré bráni pokračovaniu tehotenstva tým, že svojou v prítomnosťou v maternici mechanicky prekáža uhniezdeniu oplodneného vajíčka.

Tehotenstvo začína počatím, t.j. oplodnením vajíčka spermiou. V tomto momente vzniká nová ľudská bytosť. Všetky prostriedky, ktoré po tomto okamihu spôsobia jej smrť, sú potratové. K potratu teda môže dôjsť okrem chirurgického potratu (interupcie) aj v dôsledku užívania hormonálnej antikoncepcie, užitia tabletky po či vďaka zavedenému vnútromaternicovému teliesku.

Je pravda, že Mirena či Levosert nie je len obyčajné vnútromaternicové teliesko ako Dana. Obsahuje navyše syntetický hormón levonorgestrel, ktorý brzdí ovuláciu s účinnosťou niekoľkých mesiacov. Napriek tomu môže stále dôjsť k počatiu. Počaté bábätko tak začína svoju 5-7 dňovú púť vajíčkovodom. Keď sa dostane do maternice, narazí na neľútostného nepriateľa v podaní telieska. Hovoríme o potrate v rannom štádiu tehotenstva.

Výrobcovia HAK či teliesok v príbalových letákoch zavádzajú ženy, že k tehotenstvu dochádza až okamihom uhniezdenia oplodneného vajíčka v maternici, ku ktorému vďaka ich produktom nedôjde. Žena je však tehotná už momentom počatia. So zavedeným telieskom tak žena môže za celú dobu jeho používania x-krát otehotnieť a potratiť, a ani o tom nevie.

Zmienka o abortívnom účinku telieska Levosert a o zámernom predefinovaní začiatku tehotenstva výrobcom v príbalovom letáku:

Levosert chráni pred otehotnením tým, že kontroluje mesačný vývoj výstelky maternice, takže nie je dostatočne hrubá na to, aby ste otehotnela; spôsobuje, aby normálna sliznica vo vchode do maternice (cervikálny kanál) zhrubla, takže spermia nemôže cez ňu prejsť, aby oplodnila vajíčko; u niektorých žien zabraňuje uvoľneniu vajíčok (ovulácia).

Vysvetlenie:
Výrobca uvádza 3 účinky:
- zabránenie uvoľnenia vajíčka (keď nie je uvoľnené vajíčko, spermia nemá čo oplodniť)
- zabránenie prístupu spermie (ak je vajíčko predsa len uvoľnené, spermia sa k nemu nedostane)
- a ak obe účinky zlyhajú, tak nastupuje potratový účinok - ak dôjde k oplodneniu, oplodnené vajíčko sa nemôže implantovať vo výstelke maternice.

Keď výrobca antikoncepčných prostriedkov pri opise fungovania prostriedku spomína výstelku maternice, automaticky to znamená, že aj s týmto prostriedkom môže dôjsť k oplodneniu a musí nastúpiť potratový účinok "antikoncepcie". Vďaka teliesku maternica nie je schopná prijať oplodnené vajíčko, ktoré sa bude pokúšať v jej výstelke uhniezdiť. Neoplodnené vajíčko sa nepokúša o uhniezdenie vo výstelke maternice, lebo je len obyčajnou ženskou pohlavnou bunkou. Naproti tomu oplodnené vajíčko je už dieťaťom. Výrobca tak sám priznáva, že jeho "antikoncepčný prostriedok" spôsobuje potraty.