Mam problemi s Candidozou po liekoch a z toho plynie aj dieta vynechanim hlavne cukrov /sacharidou/, vyrobkou z bielej múky a podobne a na opak jest vela zeleniny a vlákninových potravin. To tu nechcem rozoberat. Peciem si chleb bez kvasnic- zo sodou. Je tazky hutny....
Chcel by som informacie na temu kvasnic . Vseobecne je zname:
teplota nad 55°C droždie ničí a tým aj kvasinky.
Obsahujú:Thiamín - vitamín B1, ktorý je potrebný pre liečbu Candidozy, riboflavín - B2 ovplyvňujúci zdravie pokožky, niacín - vitamín B3, ktorý priaznivo vplýva na pokožku, tráviaci trakt i nervovú sústavu.
A hlavne, celkovo sa vitamíny typu B podieľajú na uvoľňovaní energie zo sacharidov .
Je naozaj nutne pri Candidoze piect chleb z ražnej múky, špaľdovej múky a iných muk s vysokym obsahom vlakniny bez kvasnic ??
Mate k teme nejake skusenosti ?